fbpx

Kötényhas szülés után

2010-11-23

Tisztelt Doktor Úr! 1992-ben szültem a lányomat 4100 g-al. Szülés után kialakult kötényhasammal azóta sem tudok mit kezdeni. Közben cukorbeteg lettem, csúnyán meghíztam (98 kg, 161 cm a magasságom). Két évvel ezelőtt sikerült lefogynom 10-12 kg-ot (ez a 2 kg oda-vissza változik) amit azóta is tartok. Sajnos a hasam nagyon lóg. Pl. ha szaladok, akkor hangosan csattog :(. Időnként begombásodik a betűrődött bőr alatt, sőt anyajegy vagy olyan szerű elváltozások (szemölcs?) is lettek a lógó rész alatt. Kérdésem az lenne, hogy a megadott adatok alapján jogosult lennék-e egy TB támogatott hasplasztikára. A köldököm mellet jobb oldalt időnként enyhén megkeményszik a hasam és nem túlzottan, de fájdogál és érzékeny. Ez lehet-e sérv?


PMA

Kedves Katalin !

A leírt adatok alapján hasi bőrfeleslegének műtéti megoldását jelenleg nem finanszírozza az OEP, mivel ez elsősorban nem funkcionális, hanem esztétikai probléma. Nagymértékű fogyás esetén finanszírozható, kérem ehhez nézze meg a korábbi kérdésekre adott válaszaimat.

A sérv kizárása és a fent leírt problémainak megoldása érdekében keressen fel egy plasztikai sebészt vagy egy általános sebészt.

Tisztelettel,

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.