fbpx

Megereszkedett mell, mellfelvarrás korábbi műtét után

2013-06-01

Jó napot kívánok! Meglehetősen kétségbe vagyok esve, mivel még két év sem telt el azóta, hogy megnagyobbítattam a melleimet és már megereszkedtek. Érdekelne mi lehet az oka ennek. Tud nekem ebben segíteni valaki? A válaszokat előre is köszönöm. Maria


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A mellimplantátum feletti az eredeti mirigyállomány vagy a mellállomány az implantátummal együtt néha annyira megereszkedik az évek előrehaladtával, hogy természetellenes hatást kelt. A korai megereszekedés ritkán a beavatkozást követő néhány hónapon/éven belül is kialakulhat testsúlyváltozással vagy terhességgel összefüggésben.

A leggyakoribb okok ezek lehet: – Lazább mirigyállományú pácienseknél (a laza kötőszövet könnyebben ereszkedik meg) – mellizom feletti implantátumbeültetésnél (mirigyállomány alatt nagyobb valószínűséggel ereszkedik meg) – nem érdes felszínű, nem mikrotexturált implantátumnál gyakoribb a lefelé történő elmozdulás (nem tapad ki ezért “eródálja” a szöveteket – túl kicsi implantátum (nincsenek határai, ezért mozog és eltolja a szöveteket) – túl nagy implantátum (túl nagy implantátum súlyánál fogva eltolja a szöveteket) A jó megoldást esete válogatja. Lehet rétegváltás , tehát izom feletti implantátum esetén, izom alatti “zseb” kialakítása, lehet adott esetben mellfelvarrás, az implatátum méretének (nagyobbra) és formájának megváltoztatása (pl. kereket csepp alakúra), vagy a felsoroltak kombinációja.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.