Mellkisebbítés mellnagyobbítás után

2011-07-15

Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. 5 évvel ezelőtt egy mellnagyobbító műtétem volt. Az eredmény nagyobb mell mint amit szerettem volna. Mivel nem vagyok túl magas, és igen vékony a testalkatom is, mostanra nagyon zavaró lett a mellem nagysága. A formájával is van egy pici gondom, ugyan optikailag kerek a forma, de olyan mintha lejjebb "csúszott" volna. A kérdésem az, hogy ha szeretném (nem túl nagy mértékben) megkisebbíti, és egy picit a fönti dekoltázsrészen domboríttatni-gömbölyíttetni, milyen eljárások lehetségesek? Megoldható-e szép esztétikai végeredménnyel? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Csillag


PMA

Kedves Csillag !

Idővel a mellimplantátummal “rendelkező” mell is megereszkedik, főleg akkor, ha a mirigy alá közvetlenül történt a beültetés. Kinél alig észrevehető, másoknál feltűnőbb.
A leírtak alapján szóba jönne, hogy a meglévő implantátumokat egy réteggel mélyebbre (izom alá) helyezzük át, feljebb pozícionálva őket, kiemelve ezzel a dekoltázst is. “Domboríttatni-gömbölyíttetni” pedig úgy tudnánk, hogy a bőrt megfeszítjük az implantátum és a mellállomány felett. Ezt kis bőrsziget kivételével tudnánk elérni, melyre számos megoldás és technika létezik.
Másnál szóba jönne esetleg nagyobb implantátumra, esetleg anatómiás, magas vagy extramagas profilú implantátumra való áttérés az implantátumok újrapozícionálása mellett (ez kiemelheti a megereszkedett implantátumot), de Önnél, mivel a mell méretét túlzottnak tartja ezt kevésbé javasolnám.
Egy konzultáció keretein belül lenne érdemes választ találni a felmerülő további kérdésekre ! Amennyiben gondolja, megtalál az interneten, vagy írhat levelet a info@drpataki.hu -ra.

Tisztelettel, üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.