fbpx

Mellfelvarrás, mellkorrekció fotók alapján

2014-06-26

Tisztelt Pataki Doktor Úr! Küldök néhány fotót a mellemről, de sajnos ezek nagyméretű fájlok és > egyszerre csak egy darabot lehet elküldeni. Ezen kívül küldök egy interneten talált fényképet arról, milyen eredményt szeretnék. A melleim sajnos már tinédzserkorom óta lógósak, szétállóak, annak ellenére, hogy nem nagyok. A két szoptatás után a helyzet még rosszabb lett. A melltartóválasztás nagyon nehéz, mert ahhoz, hogy az valóban " tartó" funkciót töltsön be, viszonylag szoros, merevítős, szivacsos modellt kell választanom, ami rendkívül kényelmetlen. Ezen kívül mivel a gyomrom gyakran felfújódik, a melltartó viselése szinte fájdalmat okoz a nap végére. Szeretnék nagyobb méretű, nem szétálló, nem lógó, de természetes hatású melleket és azt, hogy akár melltartó sem legyen szükséges ( nyilán ruházat függvényében). Tájékozódtam kicsit az internetes honlapokon és azt gondolom, hogy a mellfelvarrással egyidejüleg kerek, érdesített felületű, enyhén domború, izom alá ültetetett szilikonnal töltött implantátumot szeretnék. Ez csak az én laikusként mondott kívánságom, nyilván a szakember véleménye a döntő. Természetesen a műtétre már jó ideje komolyan elszántam magam és tájékozódtam, de nem tudom, hogy elég felkészült vagyok-e a műtétre. Örülnék, ha a látott fotók alapján és a "kívánságom " alapján kaphatnék véleményt és árajánlatot. Üdvözlettel: Berta


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Köszönjük levelét és kérdéseit. Levelével kapcsolatban, valóban csak a konzultáción lehetséges a dolgok nagy részéről beszélni, hiszen a két dimenziós képek csak támpontot adhatnak egy lehetséges műtéthez, de messze nem helyettesítik a személyes konzultációt. Ekkor dől el, hogy a szövetei alkalmasak-e az adott műtéti típus elvégzésére, ill. hogy milyen alakú, formájú és méretű implantátum közül kell vagy lehet Önnek választani. Egy ilyen műtétet egyszer kell jól elvégezni, hogy a páciens elégedettségéhez vezessen, ehhez viszont a pontos tervezés szükséges.
Nekünk erre elég rövid idő (felmérni az igényeit és lehetőségeit), azonban Önnek valószínűleg nem elég néhány nap a „felkészülésre”. Mit jelent egy páciens számára a felkészülés? A felkészülés a megfelelő tájékozottság alapján történő döntést jelenti egy adott műtét (típus) mellett. E mellett a realisztikus elvárások kialakítását és az irrealisztikus elvárások megszűnését(megszüntetését) is jelenti az adott műtéttel kapcsolatban. Nem lehetséges például pont olyan mellett „készíteni” mint egy fotón (a fotón) található.
Nem lehetséges pl. egy mellnagyobbítás után, pláne felvarrás után sem hosszabb időt melltartó nélkül járnia, hiszen ez a hosszú távú eredmények veszélyeztetéséhez vezet (újra megereszkedik a melle).
Lehetséges viszont egy az Ön alkatának megfelelő méretű, formájú és alakú mell kialakítása, közös tervezéssel, kompromisszumok bevállalásával. (Pl. ha nagyon vékony az Ön mellállománya, melyet valószínűsítünk, akkor felmerül a Polyurethan borítású implantátum beültetése (izom alá), annak érdekében, hogy az implantátumok a jövőben is minél jobban helyben maradjanak.)

Az Ön fotóiból sok mindent nem, de néhány dolgot meg lehet állapítani:

-Valószínűleg kis-közepes méretű implantátumokra lesz szüksége
-Valószínűleg célszerűbb magas projekciójú csepp alakú implantátumot behelyezni, hogy a bimbót a felvarrás mellett megemelje
-Nagy valószínűséggel szükséges lesz mellfelvarrás
-Valószínűleg elég a cirkuláris vagy a vertikális és nem kell a fordított „T” alakú heg. (ennek eléréséhez belső állományfelvarrás (zárt pexia) lehet szükséges)
-Valószínűleg PU borítás előnyösebb lenne
-Valószínűleg multiplane vagy dual plane technika az Ön esetében az ideális
-Valószínűleg nem könnyű a melleket közelíteni (ill. speciális technikával kell, az anatómiailag „szétállóságot” javítani!), úgy hogy azok középtávon is a helyükön maradjanak

Mindezek után talán jobban érthető, hogy miért nehéz egy felvarrással kombinált mellnagyobbításnál interneten keresztül pontos árat adni. A sok variációs lehetőség miatt.

A szép mell kérdése mindig valamennyire szubjektív.
A fentieken túlmenően, az alábbiakban igyekszünk hosszabban választ adni, hogy mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet hosszú távon az elégedett páciens titka .

1. Individuális hozzáállás. Mindenkinek egyéni adottsága és testképe van, melyet részletesen kell elemezni. Szükséges a páciens személye iránti nyitottság. Szükséges a megfelelő intimitás a kommunikációban, ilyenkor tudja a páciens megfelelően megfogalmazni kérését, elvárását melle formájával és méretével kapcsolatban. Szükséges, hogy minden páciensnek reális elvárásai legyenek, ez részletes egyeztetést igényel. A média által közvetített extrémitások kapcsán a páciens igényeinek is gyakran tudni kell határt szabni. Mellnagyobbításnál jó példa, hogy több mint 1000 különböző méretű implantátummal dolgozunk, ebből kell kiválasztani a 2 legmegfelelőbbet.

2. A minőség mindenekelőtt. Mindenben az elérhető legjobb minőségű termékeket használjuk, legyen szó műszerekről vagy implantátumokról.
Emberi testbe csak az általunk legjobbnak vélt anyag kerülhet be, ne legyenek kompromisszumok. Ide tartozik a műtőben elvárt szigorú munkarend (melynek eredménye a maximális sterilitás is), ellenőrzés és a munkatársak megválasztása, képzése. Ebben a szakmában nem lehet hibázni, mert súlyos következményei vannak.

3. A mellnagyobbítás, mellplasztika igen nagy kreativitást, jó szemmértéket és művészi vénát is igényel. A mellnagyobbítás az esztétikai sebészethez hasonlóan a tudomány és a művészet közötti hídon helyezkedik el. A kevesebb sokszor több; pl. egy tökéletes alakú mell nagyobbnak látszik! mint egy valójában nagyobb, de nem megfelelő arányú és formájú mell.

4. A technika. A „tökéletes” mellnagyobbítás kapcsán sok kérdés merül fel. A lényeg, hogy mit ? mekkorát? milyen alakút? és a mellkashoz és (mivel páros szerv) egymáshoz képest hova ? helyezünk be. Látszik tehát, hogy több rizikós pontja van a „műveletnek”.
Ma a plasztikai sebészek többsége igyekszik részben izom alá behelyezni az implantátumot. Ennek számos előnye van. Ez egyébként azt jelenti, hogy az implantátum felső része kb. 2/3 részig izom alatt, 1/3 részben (alsó pólus) mirigyállomány alá kerül, hiszen a széles mellizom anatómiailag általában eddig terjed.
Az a tapasztalatunk, hogy a legszebb, legtermészetesebb formát leggyakrabban úgy lehet elérni, hogy az implantátum izom alatt van (lásd fent). Az általunk leggyakrabban választott implantátum texturált felszínű, magas kohezívitású formatartó gélt tartalmaz és lehetőleg anatómiás/csepp alakú. Egy jól megválasztott anatómiai implantátumot adott esetben magasabbra lehet feltolni az izom alá, így a dekoltázs is szebb formájú lehet ! (ez elsősorban az izom és egyéb anatómiai viszonyítási pontok egymáshoz mért arányaitól függ). Minél kisebb a szöveti vastagság, általában annál inkább a csepp alakú a jó megoldás.
Fontos: természetesen van olyan helyzet (nem is ritkán), amikor kerek implantátumot választunk izom alá behelyezve, mivel ez ad szebb eredményt. És van olyan ritka helyzet, amikor mirigy alá javasoljuk behelyezni, mert ez adja a legszebb eredményt. Az implantátumok alapformájának és projekciójának helyes megválasztásával is tökéletesebbé lehet tenni az eredményt, mint írtam nálunk kb. 1000 féle forma és méret elérhető.
Testünk anatómiai tulajdonságai, testmagasság, mellkas szélesség mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy milyen síkba lehet behelyezni az implantátumot, mekkora a maximális implantátumméret stb.
Pl: a bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező.
Az implantátumok burkolata kapcsán pedig fontosnak tartjuk, hogy minél szorosabb „kölcsönhatásba” lépjen a szervezet szöveteivel, azaz makro-, közepesen (bio)texturált vagy PU borítású implantátumot alkalmazzunk. Ez is a hosszan tartó szép eredmény előfeltétele. Ha az implantátum nem tapad ki, folyamatosan ingerli a szöveteket, hajlamosabb lesz deformálódásra, és kevésbé tartós az eredmény.

Nagyon fontos, hogy akár velünk, akár más választott plasztikai sebészével részletekbe menően beszéljenek az Ön által elvárt formákról, méretről és a minőségről !

Utolsó gondolatnak érdemes megemlíteni, hogy olyan típusú melleknél, mint az Öné az implantátummal történő mellnagyobbítást mikrostrukturális saját zsír visszaültetéssel kombinálva adott esetben még szebb és természetesebb eredmények érhetőek el, a jövőben várhatóan ez a kombinált technika a megereszkedett mellek esetében az implantátummal történő mellnagyobbítás alternatívája lehet.

A műtétek teljességgel egyénre szabottak és a minél szebb végeredmény érdekében más kombinációk is előfordulhatnak.

Kérem, tekintse még meg honlapunk alábbi aloldalát is, itt bővebb információt talál a műtétről és a műtét utáni hetektől, hónapokról:
www.drpataki.hu/mellnagyobbitas
www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-elott-es-utan

Javasoljuk, hogy szánjon több időt a műtéti felkészülésre és jöjjön el/menjen el korábban egy konzultációra, hiszen így több ideje lesz felkészülni egy ilyen műtéthez, így valószínűleg a műtét utáni időszakot is sikeresebben veszi.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.