fbpx

Mell aszimmetria szoptatás után

2016-04-26

Jó napot doktor úr! Olyan problémàval fordulok önhöz hogy első gyermekem szoptatàsa alatt jelentős méreteltérés alakult ki a melleim között ami a második gyermekem utàn még jobban fokozódott! Szeretnék èrdeklődni hogy ilyen esetben segít e a TB??? Ha igen hogyan tudok utàna jàrni?? Köszönöm ! Tamara


dr. Pataki Gergely

Kedves Tamara!

A terhesség és a szoptatás valóban nagymértékben befolyásolhatja a mellszövetek állapotát. A mellek általában veszítenek méretükből a szoptatás befejeztét követően és megereszkednek. Ennek fokát szoros sportmelltartók folyamatos viselésével is tudja befolyásolni, a folyamatot lassítani.  Amennyiben legalább 30%-os méretdifferencia alakul ki a két mell között, jogosult a TB-ellátásra.

Sajnos ekkora oldaldifferencia rendkívül ritkán alakul ki csak szoptatás hatására, “előfeltétele” egy öröklött aszimmetria, fejlődési rendellenesség. Ha mégis egyharamaddal nagyobbnak érzi egyik mellét, és mellkisebbítést is szeretne egyben, akkor ebben az ügyben a területileg illetékes plasztikai sebészeten tudnak bővebb információkkal szolgálni. Kérjen beutalót háziorvosától!

Mellszimmetrizációt számos magán-plasztikai sebész is végez az országban térítéssel, köztük mi is.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.