Mellfelvarrás, korrekció

2014-06-16

Kedves Doktor Úr! Mell korrigálást ill. felvarrást szeretnék, ami a legkevesebb hegesedéssel jár!7 éve lett megnagyobbítva a mellem egy 430-s méretű Sebbin típusú implantátummal. Nem a nagyobbítás volt a célom,hanem a feszesítés,de mivel nem akartam hegeket ezért csak az implantátum került a mellem mirigyállománya alá.Sportoló vagyok és természetesen is nagy mellekkel rendelkeztem,ezért lebeszéltek az izom alá helyezéstől...ami szerintem azt eredményezte,hogy a nagy súly még jobban meghúzta a melleimet!:( Szeretnék természetes,szép,feszes melleket újra...inkább kisebbeket,mint nagyobbat!:)Ön szerint mi a megoldás?!!! Ön javasolja a Silimed implantátumot ill. a mellbimbón keresztüli mell kisebbítést erre a problémára?!!!Nem szeretnék T alakú hegeket a melleimen...engem is zavarna és a Páromat is! Csakis hosszú távú megoldást szeretnék! Előre is köszönöm a válaszát! Üdv. Ildikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Ildikó !

Pataki doktor rendszeresen ültet be implantátumot izom alá sportolóknál is. A minél hosszabban tartó, minél tökéletesebb végeredményhez Ön esetében (második műtét) szóba jön az, hogy kisebb poliurethan (pl. elsősorban Polytech vagy Silimed ) implantátumot helyezünk be, de pozíciót váltunk és izom alá helyezzük. Szóba jöhet a mellbimbón keresztüli mell kisebbítés is, bimbó körüli felvarrással, de lehet hogy ki kell egészíteni egy vertikális heggel. Valószínűleg a T alakú hegeket elehet kerülni.
A méretváltás és pozícióváltás mellett az implantátum formájának váltása is szükséges lehet (kerekről csepp alakúvá) ez természetesebb formát ad és a bimbó alatti volumen a későbbiek során jobban megakadályozza az állomány megereszkedését.

Kérdéseire az alábbi mondatokban is talál választ:

Mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel rendelkező praxis titka ?

1. Individuális hozzáállás. Mindenkinek egyéni adottsága és testképe van, melyet részletesen kell elemezni. Szükséges a páciens személye iránti nyitottság. Szükséges a megfelelő intimitás a kommunikációban, ilyenkor tudja a páciens megfelelően megfogalmazni kérését, elvárását melle formájával és méretével kapcsolatban. Szükséges, hogy minden páciensnek reális elvárásai legyenek, ez részletes egyeztetést igényel. Mellnagyobbításnál jó példa, hogy több, mint 1000 különböző méretű implantátummal dolgozunk, ebből kell kiválasztani a 2 legmegfelelőbbet.

2. A minőség mindenekelőtt. Mindenben az elérhető legjobb minőségű termékeket használjuk, legyen szó műszerekről vagy implantátumokról. Emberi testbe csak az általunk legjobbnak vélt anyag kerülhet be, ne legyenek kompromisszumok. Ide tartozik a műtőben elvárt szigorú munkarend (melynek eredménye a maximális sterilitás is), ellenőrzés és a munkatársak megválasztása, képzése. Ebben a szakmában nem lehet hibázni, mert súlyos következményei vannak.

3. Kreativitás. A mellnagyobbítás, mellplasztika igen nagy kreativitást, jó szemmértéket és művészi vénát is igényel. Erre képezni kell magunkat. A mellnagyobbítás az esztétikai sebészethez hasonlóan a tudomány és a művészet közötti hídon helyezkedik el. A kevesebb sokszor több; pl. egy tökéletes alakú mell nagyobbnak látszik! mint egy valójában nagyobb, de nem megfelelő arányú és formájú mell.

4. A technika. A „tökéletes” mellnagyobbítás kapcsán sok kérdés merül fel. A lényeg, hogy mit ? mekkorát? milyen alakút? és a mellkashoz és (mivel páros szerv) egymáshoz képest hova ? helyezünk be. Látszik tehát, hogy több rizikós pontja van a „műveletnek”.

5. Innováció. A plasztikai sebészet a leginnovatívabb orvostudományi ágak egyike. Mindig igazodunk a korhoz (pl. ultrahangos szike), sőt új fejlesztéseket készítünk, melyeket ha jók, a külföldi szaksajtó elismeri.

Várjuk jelentkezését amennyiben személyesen is segíthetünk.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.