Már nem olyan szépek a melleim

2010-03-27

Tisztelt Doktor Úr! Sok gyermekem van,és párszor változott a súlyom is az életem folyamán. Így melleim,bár nem "lógnak" vészesen ,de azért már nem olyan szépek. Ha én nem akarok bele transzplantátumot,csak "felvarratni" ,az mekkora műtét,mekkora heget hagy,és mennyibe kerül? Sajnos csúnya "kötényhasam is van. Erről azt hallottam ,hogy tb támogatással is korrigálható. Igaz ez? Lehet egyszerre a kettőt? Üdv. Róza


PMA

Kedves Róza !

Megértem helyzetét.
Mellfelvarrást a TB nem támogat. A műtétet legtöbbször altatásban végezzük, a kiindulási állapottól (a méret, a meglógás foka stb.), a páciens elvárásaitól és egyéb faktoroktól függően többfajta műtéti megoldás áll rendelkezésre. Gyakori a “fordított T” (vagy kulcslyuk) alakú metszésvezetés és későbbi hegvonal, illetve a csak bimbó körüli és függőleges metszés. Kisebb felvarrásokat csak a bimbó körüli metszésből is meg lehet oldani.
(“..az mekkora műtét…?”) : Minden műtét általános és specifikus kockázattal járhat, erről általában személyes konzultáció során kaphat bővebb felvilágosítást ! A műtét árát több tényező is befolyásolja, érdeklődjön plasztikai sebész kollégáknál !

Második kérdését illetően:
Hasplasztikára támogatás 35 feletti induló testtömeg-index esetén jár, abban az esetben, ha ez legalább 10 egységgel csökkent (45 fölött 12 egységgel). (A számítást illetően lásd. korábbi kérdések). Szükséges a legnagyobb testsúly igazolása is orvosi dokumentummal.
A TB akkor is támogathatja a hasplasztikát, amikor az izmos hasfal rekonstrukcióra szorul (hasfal helyreállítás), illetve a kötényhas egészségkárosító bőrelváltozást okoz, amit személyes vizsgálattal lehet eldönteni.

Az ilyen jellegű műtéteket a területileg illetékes plasztikai sebészeti osztályokon (ritkábban sebészeti osztályokon dolgozó plasztikai sebész kollégák) végzik.
Amennyiben a támogatási kritériumoknak nem felel, meg térítés ellenében végeznek plasztikai sebész kollégák hasplasztikát országszerte.

A két műtétet (mellfelvarrás és hasplasztika) sok szempontból nem tanácsos egyszerre elvégezni !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.