Mellfelvarrás metszése

2013-01-02

Tisztelt Doktor Úr! Mellfelvarrással kapcsolatosan szeretnék érdeklődni Öntől. Voltam előzetes konzultáción mert még a műtét előtt állok, de megilyesztett a következő dolog, amiről a véleményét szeretném kikérni. Az orvos szerint elegendő a mellfelvarrásomnál a bimbóudvar körüli és az onnan függőlegesen végzett metszés, és nincs szükség az alsó hosszú vízszintes vágásra. Mellem mérete megfelelő nem kicsi, csak fogyás után meg van ereszkedve. Mivel azt mondta az orvos hogy úgy történne a műtét hogy kicsit feljebb kerülnének a mellek és a függőleges vágás ráncos lenne ami majd kiegyenesedik ha helyre kerül pár hónap után a mell. De megemlítette hogy előfordulhat savós folyadékképződés, mivel ennél a módszernél a mell alsó részén nem lenne tömött kezdetben az állomány hanem lapos, és emiatt felgyűlhet folyadékkal. Na én ettől nagyon félek, és ezért kérném ki a véleményét, ami nagyon sokat segítene nekem. Nagyon köszönöm előre is. Tisztelettel: Erzsébet


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Egészségben és szépségben gazdag Újévet kívánok !
Javaslom, hogy mindenben fogadja el és kövesse választott plasztikai sebésze tanácsait, ez is a szép eredmény egyik előfeltétele. Manapság egyre gyakrabban végzünk vertikális mammaplasztikát (függőleges hegből történő mellfelvarrás), igen szép eredménnyel.

Informálódhat még honlapomról is: http://www.drpataki.hu/mellplasztika

A savós folyadékgyülem minden műtétnél előfordulhat. Mellnagyobbításnál és mellfelvarrásnál a helyes műtéti technikánál ennek valószínűsége minimálisra tehető. A savós folyadékgyülem egyik indikátora a drén.
Mellnagyobbításnál az esetek 95%-ban a pácienseim egy éjszakára drént kapnak, mely másnap reggel többnyire fájdalommentesen, könnyen eltávolítható.

Mellfelvarrásnál és kis volumenű mellkisebbítésnél általában nem teszek draincsöveket (drén), (kollégáim többsége is így tesz) mert a jó szemellenőrzés mellett a nagy sebfelület ellenére nagyon gondos vérzéscsillapítás kivitelezhető, és a drain hátránya több lehet itt, mint az előnye.
Vannak kivételek is, pl. amikor nehezen lehet a vérzést csillapítani.
A drain a plasztikai sebész egyéni mérlegelése.

A mellfelvarrás rutin műtétnek számít, nem szabad félni ettől, orvosa minden bizonyára mindent megtesz a biztonság és a a szép eredmény érdekében.
Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.