Mellfelvarrás, fogyás, mellplasztika

2015-09-14

Kedves Doktor Úr ! Mellfelvarrásom volt Önnél 8 hónapja és ugyan mindenről részletesen tájékoztattak, de szeretnék még egyszer mindent tudni a a beavatkozásról. Ritkán állok mérlegre, szóval most tudtam meg, hogy 4,5 kilót fogytam a műtét óta. A munkája nagyon tetszik, nagyon szép melleim lettek és ezt köszönöm, de aggódom. Nyugtasson meg kérem, hogy ez a művét a legkevésbé sem zavarja. Köszönettel, Alíz


dr. Pataki Gergely

Kedves Alíz !

Örülünk, hogy minden rendben van és arra buzdítjuk, hogy ne adjon le gyorsan sok kilót, mert azt melle bőrének feszessége nem fogja tudni követni és ha nagyon gyorsan és sokat fogy esetleg szükség lehet egy korrekciós műtétre. Ha nem fogy és melltartót visel konzekvensen, akkor tartós eredményre számíthat.

A női mellek felvarrása, vagyis a megereszkedett keblek eredeti helyzetének, fiatalos formájának, feszességének helyreállítása egyik leggyakrabban végzett beavatkozás plasztikai sebészetünkön. A probléma kialakulásában döntően a bőr kötőszövetének meglazulása, kisebb mértékben a mirigyállomány fellazulása, visszafejlődése játszik szerepet.

A mellizmoknak ebben szerepük nincs, tornagyakorlatokkal a legcsekélyebb mértékben sem lehet – ahogyan azt sokan gondolják – a mell megereszkedését késleltetni, megállítani, vagy visszafordítani. Nagyobb tömegű, vékonyabb bőrű emlőknél még leginkább melltartó rendszeres viselése lassíthatja ezt a folyamatot.

A mell megereszkedése leggyakrabban a szülés- szoptatás után következik be, mert az alak megtartása szempontjából oly fontos bőr a terhesség során mechanikus és hormonális hatásokra kinyúlik, elvékonyodik, s ehhez társulhat a szoptatás után a mirigyállomány túlzott visszafejlődése, sorvadása. Fontos tudni azonban hogy az emlők alakjának előnytelen megváltozásáért inkább a terhesség és nem a szoptatás a felelős.

Sokszor terhesség nélkül is megereszkedhetnek az emlők a kor előrehaladtával, vagy túlságosan nagy méretük és súlyuk miatt, de gyakran egészen fiatalon a bőr kötőszövetének alkati gyengesége folytán vagy fejlődési rendellenességként aszimmetrikusan is kialakulnak lógó emlők. Sokszor a gyors fogyás okozza a mellek meglazulását, ezért fontos hogy a fogyókúra soha ne legyen nagyon drasztikus, mindig a tervezett mellplasztika előtt és ne utána történjen.

Javasoljuk, hogy látogassa meg még a www.drpataki.hu/mellfelvarras linket is !

Várjuk kontrollra 🙂 !

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.