fbpx

Mellimplantátum csere 11 év után

2017-09-29

Tisztelt Doktor Úr! 11 éve volt mellnagyobbításom, az implantátumom Polytech Silimed Europe GmbH csepp alakú, texturált felületű. A kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalat csere szempontjából ezzel az implantátummal? Ellentmondásos információk keringenek az interneten. Van, ahol azt írják, hogy 15 év múlva, az elöregedés megelőzésére mindenképpen javasolt a csere, van ahol azt olvastam, hogy nem szükséges cserélni, ha nincs panasz. (Panaszom nincsen, 2 gyereket szültem és szoptattam azóta, sem esztétikailag, sem fizikálisan nincs vele gondom. Évente járok UH-ra, erről is ellentétesek a vélemények, hogy az esetleges szakadást stb. az UH látja-e. Valamelyest hullámos az oldala az implantátumnak, de ez nem látszik, csak az UH eredményemen szerepel.) A véleményére lennék kíváncsi ez ügyben. Köszönöm.


PMA

Kedves Petra!

Pataki doktor úr nevében köszönjük, hogy bizalommal fordult hozzánk. Doktor úr olvasva levelét, kérdéseire a következő választ tudja adni:

Az Ön 11 éve beültetett implantátuma jelenleg forgalmazási tilalom alatt áll az EU-ban. Ez nem azt jelenti, hogy egy panaszmentes, rendszeresen kontrollált implantátumot ki kellene venni. Amennyiben elégedett és a képalkotó eljárások sem mutatnak elváltozást, illetve plasztikai sebésze is megfelelőnek találja az eredményt, nem szükséges a csere.

Egy jó minőségű implantátum, jelen tudásunk és tapasztalatunk szerint 15-20 évig, de teljesen panaszmentes esetben akár 25-30 évig is bent maradhat.

Az enyhe hullámosodás vékony szöveteknél, ilyen korú implantátumnál normális jelenség, tehát ha nincs esztétikai probléma, akkor nincs ok a cserére.

A jelen frissített ajánlások alapján azt tudjuk Önnek javasolni, hogy ha elmúlt 35 éves, daganatmegelőzés céljából, a rendszeres ultrahang vizsgálat mellett járjon el mammográfiára is, illetve évente-kétévente natív MR vizsgálat is javasolt az implantátum állapotának megítélése céljából.

További kérdés esetén kérem keressen minket bizalommal!

Anita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.