fbpx

Ismételt tokzsugorodás után csak az implantátum-eltávolítás lehet megoldás?

2018-05-26

Kedves Doktor Úr! 45 éves vagyok, két gyermek édesanyja , megereszkedett melleimbe 2006 augusztusában implantátumokat ültettek be Ausztriában . 325 ös méretben. 2007 ben bal mellemet újra műtötték szintén Ausztriában tokzsugorodás miatt és jobb mellbimbó udvaramat kisebbítették és kicsit felvarrták. 10 év múlva ismét úgy éreztem bal mellem gömbölydedebb ismét tokzsugorodás volt valoszínűsíthető és szerettem volna kicseréltetnibaz implantátumokat. Eddig mirigy alatt voltak az implantátumok. 2017 júliusában ismét műtöttek izom alá helyezett implantátumokat kaptam és a bal tok eltávolítása után erre az oldalra 345 ös míg jobb oldalra 325 ös kerek sima Negor típusu implantátumokat kaptam. Jobb mellemmel teljesen elégedett vagyok, de bal oldalon nem jött le az implantátum és a formája is deformált volt ezért orvosom 2018 április végén újra műtött.Újra alakította a tokot de 2 héttel a műtét után ismét aggodom nem tetszik a formája. Szeretném kérdezni mi lehet a baj, változhat e a formája... Kérem segítsen ! Már lassan 1 éve strandra , uszodába nem megyek mert még ruhában is feltűnő a két mellem assszimmetriája. Jelenlegi orvosom azt mondja ha most sem megy a helyére az implantátum végleg el kell távolítani. Nagyon kétségbe vagyok esve. Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Anikó


dr. Pataki Gergely

Kedves Anikó!

Köszönjük megkeresését. Gratulálunk gyermekeihez, és sajnáljuk, hogy a külföldön végzett mellplasztika kapcsán viszontagságokon kellett keresztülmennie.

Látatlanban – tehát személyes konzultáció nélkül, ahol szemrevételezéses és tapintásos vizsgálat is történne – feltételezhető, hogy valószínűleg implantátumcsere oldaná meg az Ön problémáját, a korábbihoz képest eltérő méretű, formájú és felületű implantátum beültetésével. Az eltérő formát az ún. „anatómiás” csepp alak jelenti. Ilyen előzmények mellett pedig sejthető, hogy külső mellfelvarrásra is szükség lesz egyidejűleg, tehát kombinált műtét vár Önre.

Tokzsugorodásra való hajlam esetén poliuretán borítású fajtát szoktunk ajánlani a pácienseknek, mivel az jobban „kitapad” a szövetekhez, ezáltal csökken a kiújulás veszélye.

A tokzsugorodás a mellnagyobbítás egyik legismertebb késői szövődménye. Szerencsére korszerű műtéti technikával, illetve a klinikánkon használt prémium minőségű, élettartam-garanciás implantátumok közül a legmegfelelőbbnek a kiválasztásával minimálisra lehet csökkenteni a kockázatát. (Olyannyira, hogy a mi pácienseink körében egyáltalán nem jellemző a tokzsugorodás, viszont számos esetben előfordul, hogy máshol operált hölgyek hozzánk fordulnak segítségért. Ezt a segítséget ilyenkor többnyire csakis a fent említett méretváltással, formaváltással és felületváltással kivitelezett implantátumcsere jelentheti.)

Ajánljuk szíves figyelmébe alábbi írásainkat a tájékozódáshoz:

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.