fbpx

Mellimplantátum cseréje, mellnagyobbítás, garancia, mellplasztika

2016-11-01

Tisztelt Doktor Úr! Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a soron kívüli lehetőséget a konzultációra, igen hálás vagyok! Még a következő kérdéseim maradtak, mielött visszaigazolnám a műtéti időpontot. Arra lennék kiváncsi, hogy az anatómiai formájú, Polytech Microthane implantátumra (ami esetemben, ha jól értettem beültetésre kerülne), a javasolt műtéti technikával 1. Milyen cseregaranciát tud vállalni a gyártó és/ vagy a Doktor Úr - a kilyukadás, - az elmozdulás/rotáció, illetve - a tokosodás eseteire. Itt az egyes esetekre vonatkozó idő intervallumokra, a csereimplantátum, illetve a műtét költségeire gondolok abban az esetben, ha vétlen vagyok az implantátum sérülésével kapcsolatban. 2. Mit kell tegyek annak érdekében, hogy a garanciaprogram érvényesüljön? 3. Mit tudok én tenni annak érdekében, hogy ne sérüljön (pld. szakadás, tokzsugorodás, gyűrődés, ráncolódás, elmozdulás) az implantátum? 4. Az implantátum sérülésének mielőbbi észleléséhez milyen vizsgálatokat javasol és milyen gyakorisággal? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel, Ildikó


PMA

Kedves Ildikó!

Köszönjük a bizalmat és bízunk benne, hogy pácienseink között üdvözölhetjük.

Az alábbiakban válaszolunk kérdéseire.

1. Milyen cseregaranciát tud vállalni a gyártó és/vagy a Doktor Úr?

Az implantátumgyártó élettartam garanciát vállal, azaz anyaghibából eredő elöregedésre, szakadásra, lyukadásra, szivárgásra olyan garanciát nyújt, hogy amennyiben ez igazolttá válik, bármikor csereimplantátumot ad a páciens választott orvosának.

Az elmozdulás több tényező függvénye, okozata. Az elmozdulás (diszlokálódás) a páciens helytelen korai mozgásából, vagy szöveti adottságaiból eredő, vagy műtéttechnikai  probléma lehet általában. Ha ezt egyértelműen technikai hiba okozza, akkor az orvos felelős a szimmetria helyreállításáért.

Texturált vagy sima felszínű implantátumnál, a gyártó általában nem ad garanciát mert a fenti, nehezen definiálható, nehezen egyételműsíthető technikai és/vagy alkati okokból ered. Mivel rotáció nem, vagy nagyon ritkán fordul elő polyurethan bevonatú implantátumnál, így a garanciát illetően más a helyzet.

A polyurethan felszínű implantátumokra (a hivatkozott gyártónál) 10 év cseregarancia jár tokosodás esetére, illetve elfordulásnál, elmozdulásnál is! Ez utóbbi két állapot szinte elvi lehetetlenség az adott felszínnel.

A jelen bizonyítékokon alapuló orvostudományi statisztikák és plasztikai sebészeti rendszerezett páciensvizsgálatok alapján a polyurethan bevonatú implantátumok tokzsugorodási százaléka szignifikánsan kisebb, mint az egyéb-akár texturált felszínű implantátumoké (1-2 %). A Polytech cég garanciaprogramját innen töltheti le. első link, második link.

2. Mit kell tegyek annak érdekében, hogy a garanciaprogram érvényesüljön?

Regisztrációja automatikus, melyet mi intézünk.

3. Mit tudok én tenni annak érdekében, hogy ne sérüljön (pld. szakadás, tokzsugorodás, gyűrődés, ráncolódás, elmozdulás) az implantátum?

Ezeket az életmódbeli javaslatokat a konzultáción és a kontrollokon részletesen ismerteti Pataki doktor. Néhány hasznos tanács addig is: folyamatos melltartóhordás javasolt, még éjszaka is. Javasolt az extrém sportok kerülése. Javasolt a mellizomra való erősítés szüneteltetése fél évig. A gyors és nagyarányú fogyás vagy hízás kerülése elengedhetetlen. Egészséges életmóddal is tud segíteni a hosszútávú eredmény elérésében: sport és egészséges vegyes étrend, valamint a dohányzás kerülése biztosítja ezt.

4. Az implantátum sérülésének mielőbbi észleléséhez milyen vizsgálatokat javasol és milyen gyakorisággal?

Az éves kontrollvizsgálatokon való részvétel szükséges, mely során Pataki doktor részletesen áttapintja mellét, és szükség szerint egyéb vizsgálatokat végez. 35 éves kor felett mammográfiára küldjük a pácienseket, alatta normál esetben mell-ultrahangvizsgálatot alkalmazunk. Pataki doktor nagyon gyakran implantátummal rendelkező hölgyeknél MR-vizsgálatot is kér kétévente. Ezeket a vizsgálatokat mind szervezzük.

Hívjon minket bizalommal bármilyen egyéb kérdés esetén.

Üdvözlettel:

Rita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.