fbpx

Mellimplantátumcsere mellfelvarrással kombinálva

2016-08-04

Kedves Doktor Úr! Néhány perce tettem le a telefont, egy nagyon kedves asszisztens hölggyel beszéltem 30percet ,aki mindenről tájékoztatott. Megbeszéltük, hogy kérek egy időpontot Szabó doktornőhöz radiológushoz, hogy annyival is előrébb legyünk, és a szeptemberi sürgős esetek várólistájára tett. Leírom a lehető legrövidebben a történetemet: 2012.Április 16-án volt egy korrekciós mellműtétem, csepp alakú 350cc a bal cicimben, és egy 395 a jobb oldalon, mert nagy volt az eltéréses nagyon lógott is a sok fogyás miatt. Nem volt vele problémám egészen tavaly októberig, mert éreztem hogy valami nem stimmel, ultrahang nem mutatta ki, de végül rájöttek, hogy a jobb mellemben elfordult a protézis, ezért csere, felvarrás. A Doktor úr 500cc-is kerek extra magas profilú implantátumot javasolt, de mivel nem vagyok egyáltalán vékony alkat, ezért megegyeztünk 600cc-ben. Nincs vele gon, mert tényleg nem találom nehéznek, viszont nem értettem miért rak egyformát, amikor az előző eltérő méret volt, de gondoltam ő ért hozzá, én nem szólok bele. Egészen addig nem is volt gond, amíg nem kezdtem el keresni a mellbimbóm körüli, és a függőleges varrást, mert hát sajnos egyiket sem találtam. De a doktorúr megnyugtatott, nem volt szükségem varrásra (pedig kifizettem), mert az implantátum kitölti a lógó részt Nem reklamálok sehol-semmiért, de éreztem valami horpadást a bal cicim alatt, gondoltam elmúlik majd. Sajnos nem múlt el, és a 6 hetes kontrollon amikor kérdeztem mi lesz itt alul, azt mondta, majd decemberben ha fel akarom varratni ,akkor eltűnik, vagy nyomkodjam mint szilvából a magot aztán kisebb lesz ..Mondanom sem kell, nem hogy kisebb, csak nagyobb lett. Hónapok óta keresem a megfelelő orvost, mert egyben biztos vagyok, hogy ,még egyszer ez nem történhet meg. Egy barátnőmnek csinált Pataki doktor egy sajátzsírral feltöltött cicit, amit a vádlijáról szívott le, és nagyon sok jót mondott mint emberileg, mint szakmailag Önről és a kis "csapatról". Én pedig azóta a lehető összes fórumot elolvastam, és tudom ,hogy a doktorúr az egyetlen akiben megbíznék, és nyugodt szívvel feküdhetnék a kezei alatt. Már csak abban reménykedem, hogy doktorúr segít rajtam, mert már sajnos egyre furcsábban érzem, fájdogál és nem utolsó sorban szégyellem is nagyon, még a párom előtt is ,pedig 7éve vagyunk együtt. Éjjel nappal a műtéti melltartóban vagyok, hogy minél kevesebb "külső hatás" érje, csak zuhanyzáskor veszem le. Nagyon köszönöm ,hogy elolvasta, és remélem hamarosan találkozunk! Üdvözlettel: Diána


PMA

Kedves Diána!

Köszönjük, hogy leírta a történetét, és köszönjük az ajánlást is ismerősének!

Kérem, jelezze, amint megtörtént a mell UH, vagy egy MR vizsgálat, amit juttasson el hozzánk.

Várólistára tettük, de miután esete igen sürgős, ezért ajánlunk egy egy fix szeptemberi konzultációs és októberi műtéti időpontot.

Természetesen, ha felszabadul előbb konzultációs időpont, jelezzük Önnek!

Az implantátumot szinte biztos, hogy ki kell cserélni, méret és pozícióváltással, külső felvarrással kombinálva. Az úgy nevezett  T-invert mellfelvarrás, implantátummal kiegészítve az egyik legbonyolultabb és komplexebb plasztikai műtét a plasztikai sebészeknek.

A műtét mellett komoly hangsúlyt kell fektetni a posztoperatív (műtét utáni gyógyulási) időszakra.

Pataki doktor a műtétet követően, 3-5 naponként kötéscserét végez 2-3 héten keresztül.

Több héten keresztül (6-8) benne maradnak a varratok, viselni kell a szoros kompressziós melltartót, mellpántot is.

A hegkezelési protokollunk nagyon szigorú és mindent megteszünk mind a seb/heggyógyulás korai és későbbi szakaszában is, hogy a végleges heg minél láthatatlanabb, vékony, szép legyen.

Varratszedést követően hegkezelőkrémekkel, szilikontapasszal és lézerkezeléssel tökéletesítjük a végső hegvonalakat.

A heggyógyulást több tényező is befolyásolhatja:

  • a pácens egyéni genetikai adottságai
  • az életviteli szokások (dohányzás, étkezés, kellő folyadékbevitel, stb.)
  • a gyógyulási szakaszban az együttműködés, az orvosi utasítások betartása (pl. napra, vízbe menni 8-10 hétig nem szabad, erős fizikai munkát végezni, nehéz súlyokat emelni szintén nem ajánlott, stb.)

Addig is sok hasznos információt talál az alábbi oldalakon.

http://www.drpataki.hu/mellplasztikainfo

 

MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL

Tudnivalók az implantátummal történő mellnagyobbításról:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

 

MELLNAGYOBBÍTÁS + MELLFELVARRÁS

A mellnagyobbítással kombinált mellfelvarrásról itt olvashat bővebben:
http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitassal-kombinalt-mellfelvarras

 

MELLPLASZTIKA UTÁNI KORREKCIÓ

Információk a korábbi mellplasztika utáni mellkorrekcióról:
http://www.drpataki.hu/mellkorrekcio-korabbi-mellplasztika-utan

 

IMPLANTÁTUM CSERE
Fontos tudnivalók a mellimplantátum cseréjéről:
http://www.drpataki.hu/mellimplantatum-csereje

 

MELLNAGYOBBÍTÁS ELŐTT ÉS UTÁN

A mellnagyobbítás előtti és utáni időszak legfontosabb tudnivalói:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-elott-es-utan

 

MELLTARTÓ

Pataki doktor véleménye a melltartóviselésről:

http://www.drpataki.hu/melltarto

 

SZILIKONTAPASZ

Útmutató a szilikontapasz használatához:

http://www.plasztikai.hu/szilikontapasz

Várom visszajelzését!

Üdvözlettel:

 

 

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.