fbpx

Mellkisebbítés

2010-06-02

Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdéssel fordulok Önhöz: Elég nagyok a melleim és mellkisebbítésen gondolkodom. Melltartó méretem 80/F (mell alatti bőség 79 cm, mellbőség 102 cm). B/C méretet szeretnék. Az volna a kérdésem, hogy egy átlagos B-s vagy C-s mell kb. hány grammot nyom? Jelenlegi méreteim miatt elégé fájnak a vállaim és rossz a tartásom is. Köszönettel. D.


PMA

Kedves Hölgyem !

A méretváltás, amit Ön leír (F-ből B/C-t szeretne) megoldható.
A mellek súlya függ a zsírszövet és a mirigyállomány arányától és egyénenként változó. A mellek súlyát -körülményesen- Archimédesz törvénye alapján hozzávetőlegesen ki lehet számítani. (Kell egy olyan edény,melybe a melle belefér, innentől kezdve: “minden víz bemártott test annyit veszít súlyából, amennyi az általa kiszorított víz súlya”)
Amit Ön szeretne – az gondolom – az a TB támogatás ! Ehhez felesleges a mell műtét utáni súlyát tudni. A szabály úgy szól, hogy akkor támogatható mellkisebbítés, ha az emlőnként eltávolított szövet súlya meghaladja a testsúly fél százalékát ! (70 kg-os hölgynél pl. 350 gramm mellenként)
Ezt sok mindentől függ -pl. a mell formájától, az alkalmazott műtéti megoldástól stb.
Keressen fel egy plasztikai sebészt és vizsgálat után megkaphatja a választ, hogy megfelel-e a kritériumoknak. Kérdéseire csak személyes vizsgálat adhat választ !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.