fbpx

Mellkisebbítés, bimbóudvar

2013-09-05

Tisztelt Doktor Úr! Mellkisebbítésnél az eredeti bimbóudvart varrják vissza? Ha nem akkor miért nem? Köszönöm válaszát


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Kérdésére az a válasz, hogy az emlőbimbó egy átlagos mellfelvarrásnál a helyén marad, nem varrjuk vissza, csak a körülötte lévő bőrből metszünk ki úgy, hogy azt a körülmetszett, de helyén maradt emlőbimbóudvarhoz visszavarrva az emlő megemelkedik, alakja természetesebb, kerekebb, szebb lesz. (Nagyon ritkán, nagy lógásoknál szabadon ültetjük át a bimbót.) Más szóval a bimbóudvart a mellbimbóval együtt úgy helyezzük feljebb, hogy nem választjuk le az alatta lévő funkcionális szövetekről.

A mellfelvarrás célja a megereszkedett emlők formájának és mellkashoz viszonyított elhelyezkedésének javítása, adott esetben látszólagos méretének csökkentése. Az alak és helyzetbeli korrekció feltétele a megnyúlt és felesleges bőr eltávolítása.
Mellfelvarrásra többféle műtéti eljárás létezik az emlők méretének, formájának függvényében. A leggyakrabban használt technikák:

1. Fordított T technika, amely eredményeképpen kör formájú heg a mellbimbó körül, valamint egy függőleges és egy vízszintes heg keletkezik (kevésbé látszik az emlő alatti redőben).

2. Függőleges technika (vetikális mammaplasztika), amely eredményeképpen mellbimbó körül marad kör formájú heg, valamin és egy függőleges heg is keletkezik a bimbó alatt.

3. Bimbó körüli technika (Periareolaris technika), amely eredményeképpen csak egy kör formájú heg keletkezik. Ez a technika nem alkalmazható nagy méretű emlő vagy nagy megereszkedés estében.

Információt találhat még honlapomon:

http://www.drpataki.hu/mellfelvarras

Részletes videót talál ezen a honlapon:

http://www.hazipatika.com/mediatar/media/mellfelvarras/99
Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.