Mellkisebbítés gyermekvállalás előtt

2016-04-02

Kedves Doktor Úr! 22 éves vagyok és egyre több problémát okoz a mellem mérete (80H - I kosár körül vagyok) mind sportolásban és napi szintű dolgokban, hátproblémák, stb... Amennyire tájékozódtam, szoptatás előtt nem ajánlott komolyabban beavatkozni mellkisebbítéssel, legalábbis eddig akivel erről beszéltem, nem tanácsolja. Aggódom azon is, hogy ha később várandós leszek, nyilvánvalóan mindez a probléma fokozódni fog. Mennyire látja kockázatosnak a beavatkozást az esetemben? Köszönettel: Szimonetta


PMA

Kedves Szimonetta!

A túlságosan nagyméretű emlők súlyuknál fogva megnyújtják a felfüggesztő bőrt és kötőszövetet, ezáltal megereszkednek. Nagyméretű emlőknél a mellfelvarrás önmagában nem elegendő a lógó emlők korrekciójára, mert a súlyos emlő néhány hónap múlva ismét megereszkedik.

Ennek elkerülésére az emlőállomány egy részét el kell távolítani, hogy az emlő súlya ne haladja meg azt a mértéket, amit a bőr illetve a műtéti hegek meg tudnak tartani. A kívánt méretűre csökkentett emlők felvarrása tartósan szép eredménnyel jár.

Minél nagyobb az emlő, annál nagyobb nehézséggel jár a bimbó és bimbóudvar megfelelő magasságra helyezése. Ez bizonyos esetekben a szoptatási képesség nagyfokú csökkenéséhez, esetleg elvesztéséhez vezethet. A bimbóudvar kisebbítése veszélytelenül elvégezhető.

Kockázata minden műtétnek van, ugyanakkor azt gondolom, hogy ha ez a méret Önnek napi szinten gondot okoz és a fizikai fájdalommal jár a háta miatt, akkor érdemes még e kockázatok tudatában is vállalni a műtétet! Természetesen dönteni csak Ön tud, egy konzultáció keretében Pataki doktor abban segít, hogy minél több információval rendelkezzen e témában!

Addig is fontos tudnivalókat talál itt: Mellkisebbítés

Várom szíves visszajelzését!

Sarolta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.