fbpx

Mellkisebbítés

2012-09-21

kedves Dr úr! Megszeretném kérdezni Öntől, hogy mellkissebbíttési műtétnél nem szokás drain csövet betettni a benn keletkezett folyadék elvezettésére?, van ugyanis eset amikor begyullad a megnyílt seb és nem jön ki belőle a felgyülemlett folyadék, bevörösödik, fáj! Az egyik potálon olvasom, hogy ilyen esettel éppen hétvégén nem tud mit kezdeni a a páciens? Köszönöm a válasszát. Tisztelettel.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Mellfelvarrásnál és kis volumenű mellkisebbítésnél általában nem teszek draincsöveket (drén), (kollégáim többsége is így tesz) mert a jó szemellenőrzés mellett a nagy sebfelület ellenére nagyon gondos vérzéscsillapítás kivitelezhető, és a drain hátránya több lehet itt, mint az előnye.
Vannak kivételek: tegnap egy felvarrásnál például tettem, mert egy valószínű alvadási zavar miatt nehezen lehetett a vérzést csillapítani.
A drain a plasztikai sebész egyéni mérlegelése.
Plasztikai sebésze, vagy annak megbízottja (helyettes, nővér, kórház stb.) a közvetlen műtét utáni napokban rendelkezésre kell álljon ilyen esetekre, még vasárnap is (telefonos konzultáció után esetlegesen személyesen is).

Mellnagyobbításnál az esetek 95%-ban a pácienseim egy éjszakára drént kapnak, mely másnap reggel többnyire fájdalommentesen, könnyen eltávolítható.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.