Mellnagyobbítás: C-ről EE-re

2015-07-23

Tisztelt Dr. Pataki! Tinédzser korom óta szenvedek a mellemmel kapcsolatos problémával. 31 évesen eljutottam oda, hogy műtétet is bevállalok, hogy szép legyen a testem. A kérdésem, ami egyben döntésem elengedhetetlen része s nem tudom látatlanban tud-e válaszolni a következőre: Lehetséges-e nagy és telt természetes kinézetű és fogású melleket csináltatni? A jelenlegi 75C méretű mellemből EE méretű az elképzelésem, de persze vannak fotók, amik a vágyott mellméretet és alakot ábrázolják. Remélem nem álom, amit szeretnék. Nagyon köszönöm előre is az őszinte válaszát. Vera


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Kérése nehéz, de nem lehetetlen. Miért?
Az EE méretű mell normál esetben általában nem természetes, hanem egy 75-ös mellkasi körkerülettel rendelkező hölgy számára természetellenesen nagy, illetve ritkán kóros is lehet. Ilyen nagyra csak a szülési és szoptatási időszakban nő meg a hormonok hatására egyes erre (genetikailag) hajlamos nők
melle, és ekkor ez nem kóros, hanem “természetes”.

A számozások egyes országokban eltérőek és sajnos igen félrevezetőek, egységesülésünk igen lassú folyamat. A mellékelt linken található többféle táblázatból kiderül, hogy mást jelentenek a számok, egy amerikai, egy Egyesült Királyságbeli, egy belga, vagy akár egy spanyol boltban is.
http://en.wikipedia.org/wiki/Brassiere_measurement

Az EE egyesült királyságbeli (UK) számozást takar és nagyjából megfelel az európai F kosárnak. (A dupla D az európai számozás szerint E kosarat jelent.

Elsősorban a nagy melleiről híres Pamela Anderson E-kosaras melltartót hord (Amerikai számozás szerint). Angelina Jolie mérete például 80C, kivéve, amikor Lara Croftot játszotta a Tomb Raider című filmben, mert akkor megnövelte 80E-re a hatás kedvéért. Az E vagy EE számozás minden országban nagy és látványos melleket jelent, pláne 75 ös mellkasi körkerülettel rendelkező hölgynél.

Az plasztikai sebészetben az indikációt legtöbbször azonban a páciens állítja fel. Több ilyen kéréssel előálló hölgyet operáltam és elégedettek voltak az eredménnyel. Számomra a természetesség máshol keresendő, de néha elfogadom, ha a páciens testképe más és a harmóniát egy ilyen műtéttel lehet csak növelni, helyreállítani.

Az Ön által kért melleket ki lehet alakítani, amennyiben jó műtéti technikát használunk és szövetei elbírják. (jelenleg is C-s) Ha Ön eltökélt és tisztában van a műtét várható következményeivel, a kialakított mell nem
extrém aránytalan, valamint szövetei lehetőséget adnak a nagy méretre, akkor a plasztikai sebészek egy része elvégzi a műtétet. Valószínűleg egy nagyméretű, vagy túlméretes (úgynevezett oversized) implantátumot kell alkalmazni Önnél. Ez egy bizonyos határon belül megtehető, akkor ha nem veszélyezteti Önt.

A természetesség eléréséhez anatómai (cseppforma) javasolt, magas vagy extra magas projekcióval. A tapintás függ majd az implantátum típusától de a saját szövetei vastagságától is. Valószínűleg nehéz részben izom alá behelyezni és a műtét nagyobb rizikóval jár, ezért és az implantátum ára miatt költségesebb a műtét.

Az ilyen nagy implantátum gyakran megereszkedik, főként ha nem tapad ki és nem izom alatt van. Mi ilyen méretekben gyakran próbáljuk izomhártya (subfascialis) alá helyezni az implantátumot és sokszor polyurethan borítású implantátumot alkalmazunk a kitapadás elősegítésére. A subfascialis
behelyezés jobb, mint a mirigy (de nem olyan jó, mint a mellizom alatti) alá behelyezett implantátum, mert kevésbé károsítja a mell vérellátását és a mell kevésbé sorvad és ereszkedik meg.

Ilyen nagy implantátum felett a jövőben sokkal hamarabb megereszkedik a mellállománya, tehát idővel valószínűleg fel kell varrni a mellét, vagy még nagyobb implantátum kell. Még egy tanács: ilyen méretű implantátumot csak olyan plasztikai sebész helyezzen be, aki járatos a nagyméretű implantátumokkal kapcsolatos műtétekben és azok lehetséges szövődményeinek elhárításában.

Javaslom, hogy menjen el egy konzultációra, ahol mindenről részletes felvilágosítást kap. Akár mi is szeretettel várjuk. Képek és ábrák áttekintésével, valamint méretpróba segítségével lehet
eldönteni majd, hogy Ön mit szeretne ill. mi kivitelezhető Önnél. Az is lehet, hogy megpróbálom lebeszélni tervéről és egy reális alternatívát javaslok.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.