fbpx

Mellnagyobbítás: nincsenek mellei a lányomnak

2014-08-04

Kedves Doktor Úr! Sajnos a kérdésemre a választ szinte biztosra tudom...... Mivel még senkitől nem kérdeztem, ezért mégis felteszem. Lányom lassan 18 éves lesz, és sajnos mellei szinte egyáltalán nincsenek. Nekem sem volt nagy mellem, tehát tisztában vagyok vele milyen egy kicsi mell, de az övé még akkora sincs. Szinte semmi, mintha még csak éppen nőni akarna. De sajnos erre már nincs remény, mert 12 éves kora óta menstruál, azóta semmit sem nőtt a cicije. Ilyen esetben sem lehet TB támogatott műtétről szó? Köszönettel várom a válaszát! G. Katalin


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Nagyon sok hölgynek kis melle van, ez alkati tulajdonság, melyet a genetika határoz meg. A terhesség és szoptatás időszakában a mellek általában megnagyobbodnak és ha a kívánt méretet és formát nem is veszik fel, a páciens jobban el tudja fogadni.
Ennek ellenére ki kell zárni, hogy fejlődési rendellenesség, Poland vagy Amazon szindróma okozza a problémát. Ehhez plasztikai sebészeti konzultáció szükséges.
Amennyiben ilyen eset nem áll fent, és a mellek szimmetriája megfelelő (nagyjából hasonló méretűek és a pozíciójúak) nincs TB támogatás mellnagyobbításra.
A 30%-ot meghaladó méretkülönbségnél / oldalaszimmetriánál szóba jöhet még szimmetrizációs emlőplasztika, különböző módszerekkel, amennyiben ez a pácienst zavarja.
Javasoljuk egy plasztikai sebész felkeresését ! További információkért keresse fel honlapunkon a www.drpataki.hu/mellnagyobbitas linket.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.