Mellnagyobbítás és mellfelvarrás

2016-07-19

Tisztelt Doktor úr! Februárban mellműtétem volt, implantátumot is tettek be, 310 ccm mindkettőbe és fel is varrták. A bal mellem a műtét óta lassabban gyógyult, jobban fájt. Az orvosom szerint ez normális. A melleim nem egyformák, meglógtak alug 5 hónappal a műtét után. A bal mellem teljesen más mint a jobb, egyáltalán nem kerek. A bal mellem 1 hónapja tompán kezdett fájni, azóta állandó a fájdalom, ráfeküdni sem tudok már,alkalmanként bele is nyilal. Ultrahangon cisztát nem találtak és az implant soncs felgyűrődve. A saját orvosom azt mondja hogy ez majd elmúlik!! Elmentem egy másik plaszt.sebészhez is aki azt mondta hogy rossz helyre lett berakva az implant, kis méret is került be, nem is szépen vannak megcsinálva. Mit tehetek ebben az esetben hogy helyrehozzák? El vagyok keseredve, ugyanis nincs újabb nagyobb ööszegem egy másik műtétre. Legyen kedves segítsen nekem valamilyen érdembeni tanáccsal. Köszönöm Gabriella


PMA

Kedves Gabriella !

Köszönjük megkeresését. Sajnáljuk, hogy nem elégedett műtétjével.
Klinikánkon a mellműtétet minimum 1, de nem ritkán 2-3 konzultáció előzi meg.
Ezen több órás konzultáció/vizsgálat alatt átbeszélik pácienseink a lehetőségeket.
Pataki doktor szinte mindig izom, vagy izomhártya alá helyezi be az implantátumot, melynek következtében a mell nem ereszkedik meg, mert tartja az implantátumot.
A 310 cc. egy közepes méret, külső pexiával egybekötve, ritkán fordul elő, hogy a mell megereszkedjen, pláne nem 5 hónappal a műtét után.

A felvarrással kombinált mellnagyobbítás a plasztikai sebeszet egyik legnehezebb‎ műtétje, nagyon precíz tervezést igényel, valamint nagyon szoros utánkövetést – gyakran az első hetekben heti 2 alkalommal történő kontrollt.

Nem érezheti nagynak a páciens a melleket. Mindenképpen úgy kell tervezni, hogy az általa kívánt méret legyen: ez egy felvarrással kombinált mellnagyobbításnál sokkal tágabb határok között mozoghat, mint egy egyszerű mellnagyobbításnál. Az elérhető forma is nagyon változatos lehet az implantátum formájának helyes megválasztásával. Nem „lóghat meg” a me‎ll néhány hét múlva, tehát ennek nem a szövetek lazasága elsősorban az oka, hanem általában műtettechnikai-tervezési oldalon kell keresni a hátterét.

A mellfelvarrásnál nagyon feszesre kell varrni a bőrt az implantátum felett, mivel az később még tágul, de ezt csak nagyon ‎precíz szövetkímélő technikával lehet tökéletesen elvégezni, a legkiválóbb fonalakkal több (3-5) rétegben vezetett tovafutó öltéssorral.

Amennyiben 3-6 hónap múlva sem tudja elfogadni melle méretét es alakját, valószínűleg csak egy újabb műtet segíthet, ami új metszésvezetéssel új heget eredményez. A régit kimetsszük, így mennyiségileg nem lesz több.

Nehéz mit mondani ilyenkor egy páciensnek, hiszen az anyagi oldalát nézve a legjobb az Ön esetében az lenne, ha orvosa, aki műtötte, megpróbálná megoldani a problémát önköltségi áron.
De az is érthető, ha nem szeretne visszamenni.
Azonban más plasztikai sebész sajnos nem tudja ingyen vállalni érthetően, így az Ön által említett műtéti összegre ismét kell számítania.
Esetleg küldjön melléről fotót, ha lehet a műtéti előtti állapotról is.
Pataki doktor konkrétabban tudná véleményezni.
Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.