Mellnagyobbítás, implantátumcsere

2015-08-24

Tisztelt Doktor Úr! Telefonon történt beszélgetésünk után, igyekszem teljes képet adni az esetemről, képekkel. Rólam: 32 éves vagyok, 165cm/60 kg, 2 gyermek Idén június közepén volt a mellnagyobbító műtétem. 325cc anatómiai implantátumok kerültek behelyezésre dual-plane technikával. Szerettem volna ennél valamivel teltebb eredményt, de az operáló orvos szerint erre esetemben nem volt lehetőség. A problémák a 2. nap után, a fásli levétele után kezdődtek. A bal mellben éreztem egy vákumszerű elmozdulást, amit követően a bal mellem látványosan megduzzadt (kép) és nagyon erős fájdalom jelentkezett. Estére belázasodtam és az erős fájdalom nem múlt, az ügyeleten kaptam antibiotikumot. A bal mellem az azóta eltelt hetek alatt sem lett normális kinézetű, sőt, egyre rosszabb. (A másikkal nem volt baj.) Felkerestem a műtétet végző orvost, aki szerint a következő problémák okozhatják a bajt: -elmozdult/megfordult az implantátum -korai tokzsugorodás és ez egy kisebb ambuláns műtéttel helyrehozható. Én azonban nem vagyok biztos, hogy ennyivel végleg rendbe jönne a kinézet. A jobb mell habár normális alakú, kissé lent van, már most majdnem lóg, illetve a két mell közötti távolság is aggaszt. Végül pedig amennyiben idővel lehetne valamivel nagyobb implantátumra cseréli a jelenlegieket, inkább azt választanám. A Doktor Úr hogy látja, mi lehet a baj, illetve hogyan lehetne rajtam segíteni? Kaphatok valamivel (nem sokkal) nagyobb melleket, és teljesen izom alá? Mennyi időnek kell eltelni a két műtét között? Eddig az anatómiai változatot preferáltam, mert nem szerettem volna túl hangsúlyos felső pólust, de ha valóban elfordult, akkor ezen is elgondolkoznék. Mindenképpen a tanácsára van szükségem, eléggé el vagyok keseredve a jelenlegi állapotomtól. Miután nem Magyarországon èlek, és a hazautazás 2 pici gyermekkel komoly szervezést igényel, szeretném legalább nagyvonalakban tudni a lehetőségeket, hogy addigra az esetleges szükséges beavatkozást is lefoglalhassuk. Nagyon várom válaszát, véleményét! Köszönettel, Ildikó


PMA

Kedves Ildikó!

Köszönjük megkeresését!
Miután említette, hogy az előző műtéte 2 hónapja volt, így a következő műtéthez min. fél évnek kellene eltelnie, hacsak nincs akkut helyzet (erős fájdalom stb.).

Az ajánlom, hogy november-december körül jöjjön el egy konzultációra, ahol mindent alaposan átbeszélnének Doktor úrral, és esetleg tavasszal kerülne sor a műtétre, amennyiben egy újabb műtét szóba jöhet..

Előzetesen Doktor úr a következő “távoli” javaslatot mondta. (de ez a személyes vizsgálat után lesz végleges)
– implantátum újrapozícionálás
– teljes, vagy részleges tokkivétel
– zsebmódosítás (az implantátum pozíciója mellett annak üregének alakítása módosítása)
– implantátum méretmódosítás
– alakmódosítás (az implantátum formájának módosítása)
– váltás esetleg polyurethan bevonatú implantátumra.

Műtét előtt ismét várjuk egy 2. konzultációra, ahol már a műtéti előkészületeket beszélnék át. Műtét után kérem, minimum 2 hetet  maradjon Magyarországon!

Várom válaszát!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.