Mellnagyobbítás Polytech implantátummal?

2018-08-16

Kedves Doktor Úr! Régóta gondolkozom a mellnagyobbításon (kb 13 éve). Sok vegyes vélemény terjeng viszont az Önök honlapján sok hasznos információt olvastam. Amiben én gondolkodok az inkább a természetes hatású ámbár nagyobb mellek mint ami most van. Kb A kosaras most. Olyat szeretnék amit nem szükséges cserélni tehát újabb műtétre nem kerül sor. Mindemellett meg nincsenek gyermekeim de egyszer majd szeretnék így a mellizom alatti beultetest részesítem előnyben úgy tudom ez a legkimeletesebb a mirigyeknek illetve azokat a technikákat amivel a legtermeszetesebb eredményt lehet el érni de később a baba szoptatasanal se okozzon gondot. Polytechrol hallottam hogy nagyon megbízható. Ezeket tényleg nem kell cserélni? Ha ezt választom nem kell több műtét szules után sem? Ezek már tényleg nem mozdulnak el a mindennapokban sem pl sport? A kosarasbol szeretnék B vagy C lenni attól függően melyik illik hozzám jobban. Vékony testalkatom van, 29 éves vagyok. A válaszokat előre is köszönöm, Dóra


dr. Pataki Gergely

Kedves Dóra!

Köszönjük megkeresését. Örülünk, hogy a honlapon közzétett információkkal hozzájárulunk a műtét előtti tájékozódásához.

A mellnagyobbítás nagy, életre szóló döntés. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy érdemes a legkörültekintőbb módon eljárni az implantátum kiválasztásakor. Klinikánkon kizárólag prémium kategóriás, élettartam-garanciás implantátumokat használunk: amerikai és többek közt a német Polytech márkákat.

Ezek igen nagy szakítószilárdságú kohezív szilikon gélt tartalmaznak, így biztosan nem szorulnak cserére az anyag „kopása” vagy „elöregedése” miatt. Valószínű azonban, hogy a környező szövetek olyan nagy mértékű változáson mennek keresztül – főleg, ha a mellnagyobbítás fiatal korban, gyermekvállalás előtt történik –, akkor később egyszeri cserére lesz szükség. Egy jó minőségű implantátum várható kihordási ideje optimális esetben 10-15 év, de lehet hosszabb is. Azt szoktuk mondani, hogy ha szép és puha a mell és radiológiailag is rendben van (UH, Mammográfia ill. MR negatív) akkor nem szükséges cserélni. Így vannak olyan páciensek is, akik 20-25 évet tudják hordani implantátumaikat.

Implantátum csere okát képező szöveti változást idézhet elő a nagymértékű testsúly-ingadozás, valamint a várandósság és a szoptatás. Ugyanakkor sok olyan páciensünk is van, akik többször is szültek (és szoptattak) a műtét óta, mégis tökéletes maradt a mellük; nem szorulnak implantátumcserére, korrekcióra. Nagyon sok olyan páciensünk van, akik 2-3 gyermek születése után sem szorultak implantátum cserére, mivel szép, puha maradt a mellük.

Ami az implantátumokat illeti, több mint ezerféle méret, forma, projekció és textúra közül szoktuk kiválasztani a legmegfelelőbbet az egyéni anatómiai adottságok és az eredménnyel kapcsolatos elvárások függvényében.

Tapasztalataink szerint anatómiai (csepp alakú) implantátum „dual plane” technikával történő beültetésével lehet elérni a legszebb, legtermészetesebb hatást a hölgyek többségénél.

Ennél a technikánál az implantátum felső 2/3-a izom alá kerül (felső pólus), az alsó része pedig a mirigyállomány alá. A műtét során különösen nagy hangsúlyt fektetünk a tejmirigyek és -csatornák épségének megőrzésére, hogy a szoptatási képesség megmaradjon. (További információk: Mellplasztika és szoptatás.)

A beavatkozás után 6 héttel fokozatosan újra lehet kezdeni a sporttevékenységet: megfelelő minőségű implantátum és szakszerű beültetési technika mellett az edzés nem idéz elő semmiféle problémát, pláne elmozdulást. (Ugyanakkor a versenysportolóknál a fokozott terhelést is mérlegelni kell: náluk sok esetben izombőnye alatti, ún. „subfascialis” technikát szoktunk alkalmazni, de ugyanúgy megfelelő lehet a dual plane is.)

A személyes konzultáció alkalmával pedig az is kiderül, hogy Ön „B” vagy „C” kosárméretet érezne a legmegfelelőbbnek, mivel több variációban is felpróbálhatja a speciális melltartóba helyezett „sizer” implantátumokat és egyéb modellezési lehetőségeinket is kipróbálhatja.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.