fbpx

Mellnagyobbítás saját zsírral

2015-02-20

Tisztelt Pataki Doktor! Saját zsírral történő mellnagyobbításnak tervezem alávetni magam a következő időszakban. Pozitív meglepetés volt, hogy a Premiumban is végeznek ilyen műtétet, ezért is érdeklődöm először Önnél. Kérdéseim az alábbiak az eljárással illetve a vonzataival kapcsolatban: 1. Aktívan sportolok (hosszútávfutás). A posztoperatív időszakban kb mennyi idő után térhetek vissza a sporthoz? Megfelelően erős sportmelltartó / egyéb védelem viselésével ez az idő mennyire minimalizálható? 2. Mekkora a műtét során a zsírembólia kockázata? Volt-e már példa rá? 3. A műtét iv narkózisban zajlik, vagy megoldható lokálanesztéziában is? Mennyire opcionális egyik vagy másik mód? 4. Egynapos sebészet keretein belül történik a beavatkozás? Válaszait előre is hálásan köszönöm. Üdvözlettel, Gabriella


PMA

Kedves Gabriella !

A mellnagyobbításnak több alternatívája van. Akkor javasoljuk ezt az utat, ha nem szeretne szilikon implantátumot és realisztikus elvárásai vannak. Nem mindenki alkalmas a mikrostruktúrális sajátzsír visszaültetésre. Egy konzultáción szívesen látjuk. Ekkor átbeszélheti a részleteket Pataki doktorral.

Addig is informálódhat az alábbi honlapon: http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-uj-modszerekkel

Kérdéseire alább adunk választ:

1. Aktívan sportolok (hosszútávfutás). A posztoperatív időszakban kb mennyi idő után térhetek vissza a sporthoz? Megfelelően erős sportmelltartó / egyéb védelem viselésével ez az idő mennyire minimalizálható?
A futószalagon való futást Pataki doktor 3-4 hetesen már meg szokta engedeni eseteink többségében. Nem szabad eltekinteni attól, hogy 6 hétig kompressziós ruha szükséges a zsírleszíváson átesett területek. A gyógymelltartó sem rövidít ezen az időn.
Nagy kérdés, hogy egy hosszútávfutónak van-e elég zsírja a látványos beavatkozáshoz. Adott esetben őssejtdúsított zsírszövet visszaültetésére is szükség elehet.

2. Mekkora a műtét során a zsírembólia kockázata? Volt-e már példa rá?
A zsírembólia az évtizededekkel ezelőtti technikával végzett zsírleszívásnál volt. Ma a tompa szövetkímélő technikák és a tumeszcens infiltráció korában a kockázat minimális és zsírembólia soha sem fordult elő nálunk.

3. A műtét iv narkózisban zajlik, vagy megoldható lokálanesztéziában is? Mennyire opcionális egyik vagy másik mód?
A szakmai maximalizmus azt igényli, hogy ezt a műtétet iv. narkózisban végezzük. Nincs kompromisszum.

4. Egynapos sebészet keretein belül történik a beavatkozás?

Egy napos (egy éjszakás) benntartózkodás szükséges. Hivatalosan van fekvőbeteg és egynapos ellátás is nálunk. A maximális diszkréciót próbáljuk garantálni.

Üdvözlettel,

Sarolta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.