Mellnagyobbítás saját zsírral

2013-12-28

Kedves Doktor Úr! Évek óta gondolkodom melleim megnagyobbíttatásán, de a természetellenes hatású implantátumok miatt korábban nem mertem belevágni. Viszont az utóbbi időben felkeltette érdeklődésemet ez a viszonylag új műtéti eljárás: a mellnagyobbítás saját zsírral. Ezzel az eljárással kapcsolatban lenne néhány kérdésem: - Meglehetősen kis méretű melleim vannak (70/75-ös melltartót viselek), ilyen esetben ajánlja e ezt az eljárást? - Hány műtétet javasol egy látható, de mégis természetes eredmény elérése érdekében? - Körülbelül mennyibe kerülne egy ilyen műtét ("rejtett költségek nélkül")? - Mivel vidéken lakok, a kontrollok gyakorisága is érdekelne a műtétet követően (munka miatt) - A leszívott - esetlegesen felesleges - zsírt lehetséges e egy ültő helyében más helyre is felhasználni? Mennyi többletköltséggel járna? (Esetleg vádliba nem e lehet zsírt feltölteni?) Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Vivien


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Köszönjük megkeresését. A mikrostrukturális saját zsír visszaültetéssel szép és természetes eredmények érhetőek el, a jövőben várhatóan ez a technika, mint az implantátummal történő mellnagyobbítás alternatívája egyre inkább teret nyer. Implantátummal is lehet természetes eredményt elérni. Az előző kérdések között (pl. az 500. kérdés és válasz) is talál számos információt, mely esetleg segít eloszlatni az implantátumokkal kapcsolatos kételyeit.

Ahogyan írja, utóbbi időben felkeltette érdeklődését a mellnagyobbítás saját zsírral. Ezzel az eljárással kapcsolatban feltett kérdéseire az alábbiakban válaszolok:

Kérdés: Meglehetősen kis méretű melleim vannak (70/75-ös melltartót viselek), ilyen esetben ajánlja e ezt az eljárást?
Válasz: A kis melleknél mindenképpen előnyös ez a megoldás, mivel látványosabbá tehető a mell, mint közepes mell esetén. A 70-75 ös méret csak a mellkas kerületét határozza meg, a betűjelzés a kosárméretet. Így a 70-A kis mellet jelent.

A mikrostrukturális saját-zsír feltöltés (visszaültetés) előnyei közül:
1. A mell formája, mozgása, tapintása természetes marad, feszesebbé válik,
2. Két műtét egyben. Zsírleszívás azokról a testfelületekről, ahol zsírfelesleg van.
3. Speciális szövetkímélő kanüllel történik a zsírfelesleg leszívása, gyors felépülés műtét után
4. Nem kerül idegen anyag a szervezetbe. A saját-zsírszövet saját biológiai tulajdonságokkal bíró szövet
5. Nincs árulkodó heg. A pár milliméteres hegek többnyire alig látszanak hónapok múlva
6. Nem következhet be a szilikon implantátumnál ritkán előforduló speciális szövődmény, pl.: tokosodás,
7. Biztosan nem kell implantátum csere a jövőben
8. A mellfeltöltés mellett az arc-, ajkak-, alsó szemhéj és szemránc (egyéb területek) feltöltésére is alkalmas a leszívott zsír. A volumenpótló hatás mellett ezeket a területeket regenerálja, rejuvenálja.
9. Kis asszimmetriák korrigálására jobb, mint az implantátum

A mell mikrostrukturális saját-zsír feltöltés hátrányai közül:
1. A mell mérete és formája nem alakítható olyan maximalista módon, mint egy méretre szabott implantátummal.
2. Hosszú, nagy felszereltséget és igen komoly klinikai hátteret igénylő beavatkozás
3. A felhasznált szűrők és kanülök drágák, de ezek nagymértékben befolyásolják a sejtek túlélését
4. Komoly tapasztalatot igénylő beavatkozás
5. Helyi meszesedés előfordulhat

K: – Hány műtétet javasol egy látható, de mégis természetes eredmény elérése érdekében?
V:-Egyet. Amennyiben a műtét a lehető legnagyobb gondossággal választott módszerrel történik, egy műtét is elegendő természetes eredmény elérése érdekében. Mindez azonban függ az Ön adottságaitól és gyógyulásától is. kb. 2 liter zsírból lehet 600 ml (oldalanként 300 ml) dúsított sajátzsírt készíteni eljárásainkkal. Ennek 60-80%-a tapad meg és ez ad optimális, természetes eredményt. Lehet több helyről is, akár a lábszárról is zsírleszívást végezni, leggyakoribb azonban a has és a deréktájék, ill. a comb belső része. 120 cc a minimum, ami miatt érdemes a sajátzsír töltésbe belevágni, “sajnos” majdnem mindenkin van annyi zsír, hogy a sajátzsírral mellfeltöltés elvégezhető. A pácienseink körében általában 1 eljárás is elég, amennyiben 2 szükséges ott a páciens ezzel az eljárással implantátumot szeretne kiváltani.

K: – Körülbelül mennyibe kerül egy ilyen műtét (“rejtett költségek nélkül”)?
V:- Egyéni árakkal dolgozunk. Az ár az átültetendő mennyiségtől, az érzéstelenítés formájától függ leginkább, az átlag ár is plasztikai sebészenként más és más.

K:- Mivel vidéken lakok a kontrollok gyakorisága is érdekelne a műtétet követően (munka miatt).
V:- Vidékiek esetén ezt szoktuk alkalmazni: 1-3-6 hét. 3 majd 6 hónap.

K: – A leszívott – esetlegesen felesleges – zsírt lehetséges e egy ültő helyében más helyre is felhasználni? Mennyi többletköltséggel járna? (Esetleg vádliba nem lehet-e zsírt feltölteni?)
V.- Lehetséges, sőt gyakran kért beavatkozás kiegészítés. Fel kell mérni, hogy van-e annyi zsír. A műtéti idő költség időarányos részét szokták elkérni pluszban.

Kérésére küldünk még további tájékoztatókat is a beavatkozással kapcsolatban.

Szívesen látjuk egy személyes konzultáción is.

Rendelőnk megközelítése:

http://www.drpataki.hu/kapcsolat

Kellemes Ünnepeket!

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.