fbpx

Mellnagyobbítás saját zsírral: elbizonytalanodtam

2018-03-28

Kedves Doktor Úr! Felmerült bennem néhány kérdés a sajátzsír-visszatöltéses mellnagyobbítással kapcsolatban. 1. Azt olvastam, hogy egy töltés nem elég, párszor meg kell ismételni. Ez még mindig így van, és ezek az ismétlések benne lesznek az árban? 2. Nem marad meg az összes betöltött zsír, és gyakran nem egyforma ez a megmaradás a két oldal között, ilyenkor mi történik? Korrekció? 3. A betöltött zsír összeáll csomókba, és később zavarja a rákszűrést, mert pont olyan képet ad, mint amit keresnek a rákszűrés során? 4. Sokkal puhább lesz az eredmény, mint egy természetes mell, vagy mint az implantátummal? 5. Sajnos azt is elfelejtettem megkérdezni, hogy mi a helyzet, ha az derül ki, hogy korrekcióra van szükség, azt hogy kezeli a doktor úr, a klinika? Mik a költségei? Köszönettel: Andrea


dr. Pataki Gergely

Kedves Andrea!

Levelében feltett kérdéseire az alábbiakban küldöm válaszainkat, remélve, hogy ezzel is segítjük a döntési folyamatban.

1. A megtapadási ráta növekedésével ma már legtöbbször egy kezelés elég. Pacientúránk 95 százalékánál így van. Ha a leggondosabb kivitelezés ellenére sem tapad meg annyi zsír, amennyivel a páciens elégedett lenne, mérlegelni lehet egy újabb beavatkozást (rátöltést). Ennek az ára természetesen nincs benne az első műtétben.

2. Erre többször kitértünk a konzultáció során. Nálunk egyforma a megtapadási arány, nincs jelentős különbség. Különböző életkorú páciensek megtapadási aránya közt van különbség, illetve ha technikailag nincs biztosítva, hogy a zsír egyformán kerüljön be a különböző területekről mindkét oldalra.

3. Ez egy megdőlt tézis, amely régi felvetés volt, és azóta megcáfolódott. A rákszűrés gyakorlott radiológus kezekben ugyanolyan biztonsággal végezhető el. Érdekesség, hogy éppen mellrákos páciensek daganateltávolítás utáni helyreállító műtétei képezik az egyik leggyakoribb indikációt a sajátzsír-visszatöltésre.

4. Nem lesz túl puha a mell. Mivel a mell nagy része zsírt tartalmaz, ez az eredmény (állag) nagymértékben hasonlít a normál mell konzisztenciájára. Implantátumoknál különböző puhaságúak léteznek, általában ehhez képest a saját zsírral töltött mell puhább.

5. Korai szövődmények elhárítása általában benne van az árban (pl. utóvérzés miatt – de még soha nem volt ilyenre szükség). Másodlagos optimalizációk egyéni elbírálás tárgyát képezik, de általában sehol sem ingyenesek. A szövődmények rendkívül ritkák, de bizonyos százalékban előfordulhatnak, azokat a legpontosabb tervezés és kivitelezés esetén sem lehet kizárni. Mi a műtétje leglelkiismeretesebb elvégzésére vállalunk garanciát.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.