Mellnagyobbítás sajátzsír-átültetéssel lehetséges-e vékony nőnél?

2017-03-20

Kedves Doktor Úr és Asszisztensnő! Ma beszéltünk telefonon, ahol elmondtam, hogy korábban egy nem erre szakosodott plasztikai sebész azt mondta, hogy nincsen rajtam elég zsír egy ilyen műtéthez és szeretném az ön véleményét is kikérni. 162 cm és 47 kiló vagyok, nem feltétlenül szeretnék sokkal nagyobb melleket, mert a melleim formájával van a problémám és nem a méretével. Ha egyszerűen normális és kerek formájúak lennének a melleim, aznos mérettel, már teljesen elégedett lennék viszont semmiképpen sem szeretnék implantátumot. Hastáji részről szeretném a zsírleszívást, máshova nem szeretnék nyúlni (a lábaim és karjaim egyébként is elég vékonyak) és következőek a kérdéseim: Van rajtam elég zsír ahhoz hogy ne legyen probléma a leszívása? A melleim formájá javítható lenne-e (tubulárisak és asszimmetrikusak) Pontosan hol és hány darab heg lenne elheyezve a testemen? Ezeket el lehetne-e helyezni aszimmetrikusan, hogy kevésbé feltűnőek legyenek? A combomon van egy-egy narancsbőr süllyedés, ezeket a süllyedéseket is fel lehetne tölteni? Pontosan hány hét/hónap múlva fogok tudni a műtét után keményen edzeni és normálisnak érezni magam? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel, Karolina


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A kérdései lelkiismeretes megválaszolásához személyes konzultáció szükséges. Kérdései mögé írtam a választ:

Van rajtam elég zsír ahhoz hogy ne legyen probléma a leszívása?

Valószínűleg igen, bár ezt konkrétan a vizsgálat után tudom megmondani. Volt olyan 48 kg-os páciensem, akinél szinte az egész testfelület leszívását eszközölve (has, deréktáj, combok, lábszár) értünk el elégedettséget és komoly méretváltozást a mellen, tehát a testsúly nem akadály, a vékony nőkön is lehet elegendő zsírtartalék az átültetésre.

A melleim formája javítható lenne-e (tubulárisak és asszimmetrikusak) ?

Igen. A méretbeli aszimmetria különböző mennyiségű sajátzsírszövet átültetésével orvosolható, korrigálható valamilyen szinten (lehet, hogy teljesen). Az alaki aszimmetria szövetmanipulációval javítható, mely feltárással, vagy zártan valósítható meg adott esetben. A zárt szövetmanipuláció (pl. a zsugorodott rostok ill.  az alsó pólus széthúzása, tágítása) speciális motoros vibrációs szövetmanipulátorra (PAL-Power Assisted Liposuctio-s gépre) helyezett speciális kanül segítségével valósítható meg.

Pontosan hol és hány darab heg lenne elhelyezve a testemen? Ezeket el lehetne-e helyezni aszimmetrikusan, hogy kevésbé feltűnőek legyenek?

10-16 piciny, néhány milimméteres bemeneti nyílással és hegekkel kell számolni. A melleken általában 3-3 kis, sokszor tűszúrányi nyílás, az adó (donor) területeken (has, deréktáj, combok stb.), területenként 2-2 nyílás kell általában a 3D leszívás egyenletességének kivitelezéséhez, az egyenletes kontúrok megőrzéséhez. A bemeneti nyílásokat együtt is meg lehet tervezni a pácienssel, lehetőség van egyéni szempontok figyelembevételére. A hegek kezelésére számos alternatíva van: pl. dióda lézeres kezelés.

A combomon van egy-egy narancsbőr süllyedés, ezeket a süllyedéseket is fel lehetne tölteni?

Igen. Itt is lehet sajátzsír feltöltést végezni, de a “narancsbőr” esetén liposhifting kell. (a betöltött zsír eloszlatása és elegyengetése az adott helyen)

Pontosan hány hét/hónap múlva fogok tudni a műtét után keményen edzeni és normálisnak érezni magam?

Gyakran már 4 hét múlva lehet a kompressziós ruhában laza sportot kezdeni (azt 6-8 hétig kell hordani), általában 8 hét kell a “normális ” érzéshez és 6 hónap a teljes gyógyuláshoz, a hegek éréséhez, a leszívott területek felpuhulásához.

A mikrostrukturális sajátzsír-visszatöltés előnyei a melleken:

A mell formája, mozgása, tapintása természetes marad, ugyanakkor nagyobbá, feszesebbé válik. 2. Két műtét egyben: zsírbetöltés a mellek területére és alakformálás zsírleszívással azokról a testfelületekről, ahol zsírfelesleg van. 3. Speciális szövetkímélő kanüllel történik a zsírfelesleg leszívása, ami gyors felépülést garantál a műtét után. 4. Nem kerül idegen anyag a szervezetbe. A saját zsírszövet a szervezet saját biológiai tulajdonságaival rendelkezik. 5. Nincs árulkodó heg. A pár milliméteres metszések helye többnyire alig látszik hónapok múlva. 6. Nem következhet be a szilikon implantátumnál ritkán előforduló speciális szövődmény, pl.: tokzsugorodás. 7. Nem kell cserélni a jövőben, mint az implantátumot. 8. A leszívott zsír a mellfeltöltés mellett az arc, az ajkak, az alsó szemhéj és a szemránc (vagy akár egyéb területek) feltöltésére is alkalmas. A volumenpótló hatás mellett ezeket a területeket regenerálja, rejuvenálja. 9. Enyhe asszimmetria korrigálására jobb, mint az implantátum.

Remélem, hogy kérdései megválaszolásával elősegíthetjük tájékozódását és esetleges döntését egy műtét mellett.

Üdvözli Önt,

 

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.