Mellnagyobbítás, tubuláris mell

2016-11-14

Tisztelt Doktor Úr! Olvastam néhány kérdést az oldalon, és először is szeretném megköszönni, hogy ilyen lelkiismeretesen válaszol rá Ön, vagy kolléganői. Némely kérdésekre egész hosszú válaszokat adnak, és ez nagy segítséget jelent számomra, és más leendő páciensek számára is, feltételezem. Mellékelem a mellemről türörből készített fotókat. Nekem az lenne a problémám, hogy eleve nagyon kevés mirigyállományom van, de maga a mirigyállomány viszonylag kerek formájú, már amennyire egy ilyen kis mellnek ez lehetséges. Viszont, ami a méreten kívül aggaszt, az az,hogy a bimbóudvar elég látványosan kiemelkedik, gyakorlatilag plusz dudorként. Ellenben a mellbimbó nem emelkedik ki a bimbóudvarból. Egyedül akkor néz ki normálisan, mint egy rendes mell, mikor hűvös van, olyankor visszahúzódik a bimbóudvar, a mellbimbó kiemelkedik. Nem tudom, ezt hívják-e csőmellnek, vagy hogy ez micsoda. A kérdésem az lenne, hogy ezzel lehetséges-e kezdeni valamit a mellnagyobbítással együtt (vagy külön kell), és ha igen, szükséges-e vágást ejteni a bimbóudvaron. Több kérdésem is lenne a mellnagyobbítással, a lehetséges kezeléssel kapcsolatban: - Első konzultáción van lehetőség modellezésre, hogy legyen elképzelésem a kívánt eredménnyel kapcsolatban? Ezt azért kérdezném, mert olvastam, hogy egy adott implantátum beültetve kisebbnek hat, mint felpróbálva, ez logikus is. - Jelent valamilyen segítséget Doktor Úr számára, ha első konzultációra (Ez esetemben másfél hónappal a ceruzás műtét időpont előtt lesz) viszünk mellultrahang képet, valamint vérvételi leletet? Tudom, hogy ez utóbbira a műtét előtt, viszonylag frissen is szükség lesz, de nem tudom, hogy ha van rá lehetőség, érdemes-e vinni első alkalommal is friss leletet. - Lehetséges a páciens számára előnyben részesíteni a komplikáció mentességet a szép eredmény rovására? Tehát ha például (ne nevessen ki ha butaságot mondok, mert nem értek hozzá, csak példát szeretnék mondani, hogy kifejezzem mire gondolok) tudja a Doktor Úr, hogy szebb eredményt lehet elérni adott esetben egy mirigy alá helyezett implantátummal, de a (félig) izom alá ültetettnél mondjuk 1%-kal kisebb a tokzsugorodás (és ezzel együtt egy másik műtét) kockázata, a páciens kérheti, hogy ne mirigy alá legyen beültetve az implantátum? - Hallottam, hogy sokféle implantátum márkával dolgozik. Ezek miben különböznek? Mi alapján választ ki egyet egy adott páciens számára? Elnézést a sok kérdésért, vagy ha esetleg még régebben kérdezték előttem. Mellékelek továbbá pár képet az elképzeléseimről is, hogy nagyjából milyen mellekre vágynék. Tudom, hogy konzultáción lesz megbeszélve pontosabban, de ha már képeket küldök, egyúttal elküldeném ezeket is. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem agyagból vagyok, hogy akárhogy lehessen formázni, ezek csak körülbelüli elképzelések. A preferenciám elsősorban a formára vonatkozik, a méret (képektől függetlenül) majd úgyis adott intervallumú lesz az anatómiai sajátságaimnak megfelelően. Szeretnék egyben időpontot is kérni! Köszönettel: Szonja


PMA

Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését!

Problémájára van megoldás, szép számmal vannak hasonló szindrómával küzdött pácienseink, akik mostanra boldog és teljes értékű nőknek érzik magukat. Tubularis vagy tubuloid (csőszerű) mellek esetén implantátummal, adott esetben mellfelvarrással és mellszövet alakítással lehet szép eredményt elérni, kombinálva mellbimbó udvar kicsinyítéssel, esetenként sajátzsír visszatöltéssel. A rendellenesség és az aszimmetria mértékétől függ, és természetesen a páciens igényétől, hogy milyen technikával lehet megoldani az Ön problémáját.

Doktor úr megnézte a melléről készített képeket és örömmel tudatja, hogy véleménye szerint el lehet érni az ön által szépnek tartott formát. A méretet, a pozíciót és a forma különböző fokozatait és variációit a konzultáción tudják megbeszélni. A tubularitás (csőszerűség) enyhe mértékű, ezért Doktor úr szerint az Ön esetében a mell korrekcióját el lehet érni csupán implantátum behelyezésével is. További kérdéseire alább, vastagon szedetten talál rövid választ.

Sok egyéb kérdésére a konzultáció keretén belül kap bőséges választ, az alábbiakban olvashat néhány információt.

VÁLASZOK:

– Első konzultáción van lehetőség számítógépes modellezésre, hogylegyen elképzelés a kívánt eredménnyel kapcsolatban? Ezt azértkérdezném, mert olvastam, hogy egy adott implantátum beültetve kisebbnekhat, mint felpróbálva, ez logikus is.

IGEN, A SZÁMÍTÓGÉPES MODELLEZÉSRE, IMPLANTÁTUM BEPRÓBÁLÁSÁRA, A MEGFELELŐ MÉRET KIVÁLASZTÁSÁRA IS LEHETŐSÉGE LESZ A KONZULTÁCIÓN. DOKTOR ÚRNAK TÖBBFÉLE MÓDSZERE VAN A HELYES MÉRET ÉS FORMA KIVÁLASZTÁSÁRA

– Jelent valamilyen segítséget Doktor Úr számára, ha elsőkonzultációra (Ez esetemben másfél hónappal a ceruzás műtét időpontelőtt lesz) viszünk mellultrahang képet, valamint vérvételi leletet?Tudom, hogy ez utóbbira a műtét előtt, viszonylag frissen is szükséglesz, de nem tudom, hogy ha van rá lehetőség, érdemes-e vinni elsőalkalommal is friss leletet.

AKÁR HOZHAT IS, DE AZ A FONTOS, HOGY A MŰTÉT ELŐTT 4 HÉTTEL FRISS LABOR ÉS 2-3 HÓNAPNÁL NEM RÉGEBBI MELLULTRAHANG (ADOTT ESETBEN MAMMOGRÁFIAI)  LELETE LEGYEN. TEHÁT A MÁJ. 31-I MŰTÉTHEZ KÉPEST ÁPRILIS VÉGI LELET KELL. HA FEBRUÁRBAN, MÁRCIUSBAN, VAGY ELŐBB ELVÉGEZTETI EZEN VIZSGÁLATOKAT AZ IS JÓ, DE MÁJUSBAN AKKOR IS KELL ÚJ!

– Lehetséges a páciens számára előnyben részesíteni a komplikációmentességet a szép eredmény rovására? Tehát ha például (ne nevessenki ha butaságot mondok, mert nem értek hozzá, csak példát szeretnékmondani, hogy kifejezzem mire gondolok) tudja a Doktor Úr, hogy szebberedményt lehet elérni adott esetben egy mirigy alá helyezettimplantátummal, de a (félig) izom alá ültetettnél mondjuk 1%-kal kisebba tokzsugorodás (és ezzel együtt egy másik műtét) kockázata, apáciens kérheti, hogy ne mirigy alá legyen beültetve az implantátum?

ALAPVETŐEN DOKTOR ÚR A LEGTÖBB PÁCIENSNÉL RÉSZBEN, VAGY TELJESEN IZOM ALÁ, VAGY IZOMHÁRTYA ALÁ HELYEZI AZ IMPLANTÁTUMOT. EZEN TECHNIKÁK ALKALMAZÁSA NEM BEFOLYÁSOLJA NEGATÍV IRÁNYBA AZ ESZTÉTIKAI HATÁST, SŐT ÁLTALÁBAN JOBBÁ, A NŐK TÖBBSÉGÉNÉL SZEBBÉ ÉS TARTÓSABBÁ TESZIK AZ EREDMÉNYT. NEM ERESZKEDIK MEG A MELL, EGY ESETLEGES FOGYÁS-HÍZÁST, ESETLEG TERHESSÉGVÁLLALÁST IS JOBBAN KIBÍR, KOMOLYABB FORMAVÁLTOZÁS NÉLKÜL.TAPASZTALATOK ALAPJÁN A MIRIGYÁLLOMÁNY ALÁ HELYEZETT IMPLANTÁTUM CSAK BIZONYOS ESETEKBEN HELYES MEGOLDÁS (FESZES MELLÁLLOMÁNY, FESZES MELLKASI SZÖVETEK ÉS BŐR) A MELL JÓVAL HAMARABB MEGERESZKEDHET, MERT KEVESEBB (VISSZA)TARTÓ ERŐ ÉRI.

– Hallottam, hogy sokféle implantátum márkával dolgozik. Ezek miben különböznek? Mi alapján választ ki egyet egy adott páciens számára?

ALKATÁNAK MEGFELELŐ IMPLANTÁTUM VÁLASZTHATÓ FORMA ÉS POZÍCIÓ VÁLASZTÁSSAL, EZT PONTOSÍTANI A VIZSGÁLAT ÉS A BESZÉLGETÉS SORÁN KELL. KIZÁRÓLAG PRÉMIUM MINŐSÉGŰ IMPLANTÁTUMMAL ÉS ÉLETTARTAM GARANCIÁVAL DOLGOZUNK. AZ ANATÓMIÁS (CSEPP FORMÁJÚ) ÉS KEREK IMPLANTÁTUMOKNÁL SZÓBA JÖVŐ TÖBB, MINT 1000 FÉLE MÉRET ÉS FORMA NAGYJÁBÓL MINDEGYIKE RENDELKEZÉSRE ÁLL.

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.