Mellnagyobbítás után kisebb méretet szeretnék, tartok a mellimplantátum-betegségtől is

2019-07-22

Kedves Doktor Úr! Asszisztensei javaslatára írok egy levelet, hátha így képek segítségével is meg tudja ezeket válaszolni. Két évvel ezelőtt volt mellnagyobbításon. E-mailben elküldtem a zárójelentést. Most úgy érzem, hogy fele ekkorra mellekkel is bőven elégedett lennék. Mit lehet tenni? Sajnos nem sok információt találtam az interneten mellimplantátum kisebbítésről. A technikai hátteréről és a lehetőségekről érdeklődnék. - Várandóság idején megnőhet a mell. Érdemes lenne-e még ezelőtt végrehajtani a műtétet, hogy ne legyen addig még nagyobb a mellem? - Az implantátum behelyezése után megnyúlik a bőr. Mi az a méret, amire le lehetne csökkenteni a melleimet, hogy még ne kelljen egyéb vágásokat végezni felvarráshoz? - Ilyen műtétnél ki kell szedni a tokot vagy a meglévő tokot használja? - A gyógyulási folyamat ilyenkor megegyezik az első alkalomnál tapasztalt érzettel, idővel? - Van egy másik észrevételem is. Úgy érzem a melleim kissé szétállnak és nagynak találom a melleim közti teret. Számomra túlságosan meghaladják a mellkas vonalát. (Lehet ez a méretből adódik.) Változtatható az elhelyezkedés is egy ilyen műtét során? (- A válaszok kutatása közben fedeztem fel a mellimplantátum betegséget. Önnek mi a véleménye erről? Végzett már eltávolító műtétet?) Csatolok egy képet magamról és pár képet azokról a munkáiról, amik tetszenének magamon. Tudom, hogy sok minden adottság kérdése is, de remélem, hogy tud javasolni megoldást. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Edit


dr. Pataki Gergely

Kedves Edit!

Részletesen átolvasva levelét, megtekintve az Önről készült fotókat, nem javaslom az implantátum méretének csökkentését, mivel a 335 cc-s implantátum nem hat nagynak az Ön mellkasán, és egész testéhez viszonyítva sem.

Véleményem szerint egy kisebb, pl. 300 cc-s vagy 250 cc-s mellimplantátummal nem lehetne annyira formálni a mellét, egy arra való csere a formátlanság érzéséhez vezethet. A széles mellizom vélt adottan széles szegycsonti tapadása miatt nemigen lehet közelebb helyezni az implantátumokat egymáshoz (ill. az azok által keltett kontúrt), az ezzel való kísérletezés hazardírozás és felelőtlenség lenne. Véleményem szerint nem kell minden nőnek ugyanúgy kinéznie, pl. nagyon sokan az Ön, vagy az Önéhez hasonló eredményre vágynak, ezeket a fotókat jelölik etalonnak. Az Ön által vágyott mellek a mellékelt kép szerint viszont teljesen más alkatú hölgy mellei.

Mellizom feletti behelyezés lehetséges, azzal még közelebb lehetne hozni a mellek belső kontúrját (de természetellenesebb naturális dekoltázs alakul ki) de egy ilyen változtatást egy esetleges szoptatás utáni állapotban, és csak poliuretánimplantátummal gondolom. Illetve szoptatás utáni állapotban is csak akkor, ha mellei esztétikája romlana, szövetei megereszkednének.

Ez eset azt jelentené, hogy lehetőség szerint a meglévő tokkal együtt távolítanánk el az implantátumot és egy új zsebbe, izom fölötti pozícióba helyeznénk. A gyógyulási folyamat lehet könnyebb (mivel nem izom alatt lesz az implantátum), de hordozza a második műtétben rejlő rizikókat is.

Összefoglalva: nem javaslom a meglévő implantátum méretének csökkentését, bármilyen fajta mellműtétet, mivel egy ilyen műtét további rizikóval és az esztétikai élmény csökkenésével járhat (annak ellenére, hogy Ön további “növelésben” reménykedik).

Javaslom, hogy próbálja meg szeretni és elfogadni alakját!

Amennyiben a mellimplantátum-betegség alatt az úgynevezett “Breast Implant Illness”-t érti, melyről az interneten lehet olvasni, tájékoztatjuk, hogy ilyen kórkép létezésére nincs tudományos bizonyíték. Ha az ALCL-betegség kialakulására gondol, úgy arról az a véleményem (mint sok más mértékadó plasztikai sebésznek is), hogy rendkívül kicsi az implantátumhoz kapcsolható nyirokérrendszeri daganat kialakulásának a rizikója, az Ön esélye egy ilyen folyamat kialakulására csekély, sokkal kevesebb, mint pl. hogy Önnél vastagbélrák alakul ki. (Az ide vonatkozó információkat ITT olvashatja.)

Remélem, hogy levelemmel megnyugtathattam.

Minden jót!

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.