Mellnagyobbítás után: melltartó éjszaka is?

2016-12-01

Kedves Doktor úr! Az alkatomhoz tökéletesen arányos, 250 cc Natrelle implantátumom van. 25 éves vagyok, 9 hónapja volt a műtétem. Azt szeretném kérdezni a Doktor úrtól, hogy javasolja-e az állandó melltartó viselést (éjszaka is). Összefüggésben áll a melltartóviselés a tokzsugorodás kialakulásának megakadályozásával? Válaszát nagyon köszönöm előre is! Judit


dr. Pataki Gergely

Kedves Judit!

Igen! Feltétlenül javaslom lazább sportmelltartó hordását még ennél a méretnél is.

Ide kattintva olvashat az okokról bővebben.

A keblek tartásáról rugalmas kötőszöveti rostokkal gondoskodik a természet. Ezen belül is kiemelt szerep jut az úgynevezett Cooper-szalagoknak.

Alvásnál is jelentkeznek azok a gyűrő, gravitációs hatások, melyek miatt a szövetek kitágulnak. Ráadásul egyes kötőszöveti rostok felfüggesztéseinek (izom, izomhártya) ellazulása miatt jóval nagyobb erő hat a bőrre, mely alvás alatt tágulhat.

Ezért szoktam mindenkinek mondani, hogy éjjel legalább egy laza sportmelltartót hordjon, az idő túlnyomó részében. Az implantátummal élő nőkre is vonatkozik mindez, náluk is fontos, hogy stabilizáljuk a bőrt és a mellben lévő rostokat az implantátum felett.

Ez a stabilitás nagy valószínűséggel szerepet játszik a tokzsugorodás megelőzésében. (ez egy multifaktoriális jeleség számos kiváltó ok kombinálódásával)

Üdvözli Önt:

 

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.