Mellnagyobbítás utáni aszimmetria

2016-08-19

Tisztelt Doktor Úr! Telefonos időpont egyeztetés során kaptam azt a kérést az asszisztensétől, hogy küldjek előbb emailben képeket a problémás területről, amelyet Ön előbb véleményez. Januárban volt mellnagyobbító műtétem, sajnos nem Önnél. 325cc szilikon került mindkét oldalra. Azonban a jobb oldali változatlanul följebb van, és nem áll jól, a fölső pólusa pedig keményebb. A saját orvosom elküldött a féléves kontrollon azzal, hogy minden rendben van. Viszont a látvány alapján én ezt nem vagyok hajlandó elfogadni. Kérem segítsen, mert ezzel az eredménnyel illetve ezzel a válasszal nem tudok megelégedni! A képeket kérésük szerint csatolva küldöm. Üdvözlettel: Vanda


PMA

Kedves Vanda!

Doktor úr megtekintette a kepéket. A primer fotók és a jelenlegi tapintási leletek ismerete nélkül nehéz lenne korrekt álláspontot kialakítani. Ezeket szerezze be, és jöjjön majd el egy konzultációra. (előjegyzésünk annyira telített, hogy sajnos vagy jövő márciusban, vagy várólistáról tudna konzultációra bekerülni)
Az aszimmetria oka lehet egyéni anatómiai ok, (pl. volt esetleg augmentatio előtt is egy kis-közepes mértékű mellaszimmetriája), vagy a normálistól eltérő gyógyulási hajlam, de pl műtéttechnikai hiba is. Nem kizárt, hogy a műtét utáni időszakban túl rövid (vagy túl lazán) ideig lett pl. hordva a felső kompressziós pánt. Az sem kizárt, hogy az első időszakban aszimmetrikus terhelés történt (mi ezekre mindig felhívjuk pácienseink figyelmét) Elképzelhető, hogy a jobb oldali implantátum lejjebb húzását és mindkét oldalon az alsó áthajlási redő módosítását célszerű elvégezni. Az is esetlegesen szükséges lehet, hogy a jobb oldali toknál olyan szűkület van, mely miatt részleges tokeltávolítás lehet szükséges. Mindezeket azonban pontosan vizsgalatok után lehet megítélni, és egy alapos plasztikai sebészeti szakvizsgalat után tudunk árat is javasolni.

Remélem tudtunk segíteni!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.