Mellnagyobbítás utáni tünetek

2016-06-14

Kedves Pataki Dr! Június elején volt a műtétem, azóta sem javult a bal oldali mellem ödémás állapota. Több embernek is mutattam és azonnal feltünt nekik a lényeges méretbeli külömbség, plusz ugyancsak a bal mellem hónalj felöli szélénél tapintásra gyűrödést érzek. Fájdalmam is sokszor onnan indul a bimbómig tart, ami éles, nyilaló, szúró fájdalom. A másik mellemnél ilyet nem tapasztaltam. Minden nap jegelem is. Válaszát elöre is köszönöm. Márti


PMA

Kedves Márti!

A duzzanat és az aszimmetria 6 héttel a műtét után még nem ad okot aggodalomra!

Leggyakoribb oka, hogy az egyik oldal túlterhelődik egy kicsit. A javaslat ekkor a gyulladáscsökkentő szedése és a hűtés néhány napig. De a természetes gyógyulási folyamatba is belefér, ráadásul a páros szervek sosem gyógyulnak egyszerre.

Érdekes módon létezik olyan is, hogy az inaktivitás miatt nem ‎regenerálódik időben a nyirokérrendszer, és ez duzzanathoz vezet. Ilyenkor felkartornát és légzőtornát javaslunk, fokozottabb, lassú aktivitás növeléssel.

Nagyon ritkán savós folyadékgyülem is meghúzódhat az okok között, me‎ly megfigyelést és ritkán egy egyszerű lebocsátást igényel. E mellett antibiotikum szedése is megfontolást igényel.

Egy vékony hölgy általában a‎ még kemény és szöveti vizenyős izmot tapintja a bőrön keresztül, ami elpuhul a következő hetekben.

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.