Mellnagyobbítás vékony testalkattal

2016-03-19

Kedves Dr. Pataki Gergely! Érdeklődni szeretnék mell nagyobbítási műtét kondíciójáról. Nagyon meggyőzőek a képek munkájáról. Természetesnek hatnak és nekem kifejezetten azok imponálóak, amelyek közel ülnek egymáshoz középen, amit ritkaság látni és én pont ilyen esztétikai eredményre vágyom. Én vékony testalkatú, sportos, 43 éves vagyok, akinek kevés mellkasi szövete van, egy kissé csontos, laposabb felső mellkas, kis mellek, de szimmetrikus és kiegyensúlyozott felépítésű. - Milyen módszereket használ ilyen típusú testalkatnál. Hol metsz és hová helyezi az implantátumot (izom alá?)? - Melyik márkájú implantátumot használ (én 80-85%-os töltöttségű alacsony profilú, 300-325cc nagyságra gondoltam)? - Milyen borításút javasol? - Ön az olcsó vagy drága plasztikai sebészek közé tartozik? Nagyon megköszönöm idejét és kedvességét, válaszát várom. Üdvözlettel, Zsuzsa


PMA
Kedves Zsuzsa!
Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését és méltatását!
Az alkatának és elképzelésének megfelelő implantátum formáját és pozícióját kiválasztani és pontosítani a vizsgálat, illetve a beszélgetés során lehet. Sok kérdésére a konzultáció keretén belül kap bőséges választ, de röviden megválaszolom a feltetteket.
A műtét feltétele az, hogy egészséges legyen, valamint reális elképzelései legyenek a várható végeredménnyel, valamint a beavatkozás utáni időszakkal kapcsolatban.

– Milyen módszereket használ ilyen típusú testalkatnál. Hol metsz és hová helyezi az implantátumot (izom alá?)?
Pontos mérések és az Ön elképzelése (annak Ön általi kommunikálása és Doktor úr “dekódoló” képessége) segíti a jó megoldás megtalálását.

Az egyéni anatómiai helyzetnek (mellkasának) és szöveti vastagságának megfelelő implantátum a természetes eredményekhez valószínűleg anatómiás formáját, de praktikusan elvileg szinte bármilyen mellformát el lehet érni a rendelkezésre álló 1000 feletti méretből és formából.

Sosem javasolunk nagy implantátumot ilyen testalkatú (vékony szövetek) hölgyeknek, hacsak nem ez a vágya. Általában az alsó áthajlási redőben történik a kb. 3-4,5 cm-es metszés. A mai korszerű technológia a részben izom alá (dual plane vagy multiplane) vagy izomhártya (subfascialis) alá való helyezés.‎ A vékony testalkatú hölgyek mellnagyobbítása mindig kompromisszumokat hordoz, hiszen a páciensek egy része az anatómiai határok fölé kíván menni, így az implantátum széle tapintható lehet, és ha a szövetek tartása

Nagy előrelátást és jó kombinációs készséget jelent az implantátum méretének, formájának, felületének tökéletes kiválasztása az adott szöveti (adott esetben vékony, kevés terhet bíró szövetek) viszonyoknak megfelelően. A cél a tartós elégedettség (esztétikai és funkcionális élmény) és az Ön egészsége. (Ez esetben az, hogy az a helytelen választással ne befolyásoljuk azt hátrányosan.)

– Melyik márkájú implantátumot használ (én 80-85%-os töltöttségű alacsony profilú, 300-325cc nagyságra gondoltam)?

Kizárólag prémium minőségű implantátummal és élettartam garanciával dolgozunk.

A fotói alapján Önnél a 300-as körüli méretnél az alacsony profilú implantátum túl széles, és nem lehet egy ilyen vékony nőnél optimális formát elérni vele, legyen az implantátum kerek vagy anatómiás. Doktor úr másik meglátása, az hogy az alsó pólusok annyira alulfejlettek, hogy nem elegendő az alacsony, de még a közepes projekció sem, elképzelhetően magas, vagy extra magas implantátumra van szüksége, ahhoz hogy egy formás, természetes hatású mellet érjünk el.

– Milyen borításút javasol?

Ezt a vizsgálat során döntik el a Doktor úrral. Különböző texturált (érdes felszínű) implantátumok közül és poliuretán borítású felszín közül lehet választani, az egyéni anatómiát, szöveti viszonyokat, az egyes felszínek által nyújtott előnyöket figyelembe véve.‎ (Ha az anatómiai határok fölé kívánunk menni, elvileg lehetséges, de vékony testalkatú hölgynél előnyösebb lehet ennek a habszivacs borítású implantátumnak az alkalmazása).

– Ön az olcsó vagy drága plasztikai sebészek közé tartozik?

A mellnagyobbítás ára klinikánkon a középmezőny felső részében helyezkedik el. Ezert Önnek a rendelkezésre álló legjobb implantátumot, az implantátumra élettartam garanciát, teljes körű kórházi ellátást, és a 2015 előtt műtött pácienseknek 10 évig ingyen kontrollokat biztosítunk.

Javaslom, hogy jöjjön el egy konzultációra, ahol mindent megbeszélhet Pataki doktorral.

Addig is az alábbiakban praktikus információkat olvashat a témában:

Várom válaszát!

Üdvözlettel:

Sarolta

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.