fbpx

Mellnagyobbítás vékony testalkattal, nagyobb implantátummal, kérdéses árakkal

2018-02-24

Kedves Doktor Úr és Csapata! Itthon és külföldön táncoslány vagyok, a testemből "élek". Mellette tanulok. Vékony de sportos testalkatom van. Eldöntöttem, hogy hamarosan mellnagyobbításon esek át. Gyors és olcsó megoldásra lenne sajnos szükségem. Drágának találom a Budapesti plasztikai sebészek árait is és a vidékiekét is és külföldön a határ mellett találtam egy olcsóbb klinikát, ahol olcsó árakat kínálnak, bár nem amerikai és nem német implantátumot adnak. Ajánlja-e Ön ezt a lehetőséget? Állítólag a neten is ki lehet választani az implantátum méretét és az egyik, vagy a másik orvos műt meg (kicsit beszélnek magyarul), ezt nem mindig lehet előre tudni. Négy méret közül lehet választani. A honlapjukon szép képek vannak! Ha Önökhöz mennék, lehet-e kedvezményesen végezni nálam műtétet? Miért van ilyen nagy különbség a plasztikai sebészek árai között? Lehet-e részletekkel fizetni? Én gyorsan át szeretnék esni a műtéten és a legjobb megoldást keresem. Kérem segítsenek ! Menjek külföldi orvoshoz? Végül pedig szeretém megkérni doktor urat, hogy kivételesen (tudom, hogy ilyet ritkán vállal) küldött kép alapján elemezze testemet és adjon tanácsot, hogy milyen implantátumot válasszak!? Küldhetek mintát? Természetes, de nagy melleket szeretnék. Köszönöm szépen válaszát ! Bernadette


PMA

Kedves Bernadette!

Az utóbbi időben beérkezett több hasonló kérdés miatt, kivételesen hosszabban válaszolunk Doktor úr kérésére.

Doktor úr javaslatára cserébe kérjük, hogy Doktor úr gondolataiba ezúttal bevillant szép dalt és dalszöveget és ennek távoli asszociációra késztető mondatait megoszthassuk Önnel a levél végén (Homonyik Sándor – Álmodj, királylány).

Sajnálom, hogy Ön ebben a helyzetben van és úgy ítéli meg, hogy gyors műtétre lenne szükség.  Ön nyilván nem ez az eset, de sok kollégának az a tapasztalata, hogy a “táncoslányok” története nehéz. Azért sem annyira szeretik ezeket a lányokat (operálni), mert van úgy, hogy a testüket nem becsülik megfelelően (vagy kevésre tartják), azt tárgynak, árucikknek tekintik, piacosítják, következésképpen nem érdekli őket, hogy mi és hogyan kerül be testükbe (implantátum).

Gyakran a második vagy sokadik műtéttel jönnek, sokadszori optimalizációra, amikor már látják az “alapelvek” érvényesülését. Az első számú alapelv az, hogy a nagyon olcsó biztosan nem lehet jó egy egészségügyi szolgáltatásnál! (Ehhez tesszük hozzá 10 éve, hogy kivéve, ha karitatív műtétről van szó, mert ott Doktor úr jóvoltából lehet az ingyenesség ellenére maximalizmus.) Egy másik meglátás – levelére reagálva – hogy olyan pácienst szabad operálni, akinek reális elképzelései vannak a várható végeredménnyel kapcsolatban. Ilyen módon a nagy, de természetes hatású mellek iránti igénye nehezen kivitelező, mert a két “jelző” nehezen összeegyeztethető és ellentétes hatást takar legtöbbször.

Ami az árakat és az ár-érték aránnyal kapcsolatos kérdéseket érinti:

A magyar klinikánkon a mellplasztikai beavatkozás alap ára általában implantátumtól függ, és egy alacsonyabb összegtől kezdődik,  de speciális implantátumok esetén (pl. ovális, vagy speciális könnyített implantátum) akár az alapösszeg másfélszerese is lehet. Ha kombinálódik más beavatkozással, pl. belső vagy külső mellfelvarrással, akkor ezt az összeget is meghaladhatja. Tudnia érdemes, hogy műtéti árlistánk a nyugat-európai árak 50-60%-a, az angol és amerikai árak 30-40%-a.  Sok külföldön élő magyar páciensünk van, Ők mind hazatérnek a jó ár-érték arány miatt. A kedvezményekről és az árképzésünkről az alábbi információkat tudjuk még mondani: mi nem tartozunk a legolcsóbbak közé. Doktor úr – ha tehetné –  ingyen adná ezeket a műtéteket a pl. legalább 2-3 gyermeket szült nőknek. Évente több száz embert operál ingyen.  Az Ön esztétika műtétjét nem tudjuk elvégezni olcsón, mert nekünk az úgy nem éri meg.

Jelenleg az országban nagy szórással találja a primer mellimplantációk árát, de félreértés ne essék, ezek nem ugyanazokat a technikákat, implantátumokat, felhasznált anyagokat és posztoperatív (műtét utáni) ellátást és garanciát tartalmazzák.

A mellnagyobbítás ára klinikánkon a középmezőny felső részében helyezkedik el. Ezért Önnek a rendelkezésre álló legjobb implantátumot, a legmodernebb technikákat, az implantátumra élettartam-garanciát, teljes körű kórházi ellátást, és ingyen kontrollokat biztosítunk.

Mi kizárólag a minőség mellett tudjuk letenni a voksunkat, és ennek mi is hajlandóak vagyunk megfizetni az árát, azaz nem olcsó implantátumokkal, hanem a legdrágább prémium kategóriás élettartam-garanciás betétekkel dolgozunk, valamint műszerekből, egyéb kellékanyagokból is a legkorszerűbbekkel. Ultrahangos szike; drága, speciális bevonatú, egyénre szabott formájú implantátumok; magas mércéjű klinikai környezet; legújabb bevált technikák és saját fejlesztésű módszerek – ezekkel várjuk pácienseinket.

Ügyfélkörünket és referenciáinkat nem az jellemzi, hogy sok tízezer páciensen dolgozunk csak rövid, egyszerű műtéteket felkínálva. Vagyis nem szalagon gyártunk kerek “melleket”, hogy kvázi gazdaságos modellben a lehető legkisebb árréssel a mennyiséget célozzuk meg. Ennek az az “ára”, hogy árversenyben van úgy, hogy alul maradunk, bár aki betér hozzánk általában “marad” is, annál inkább, minél több konzultáción vett részt korábban.

Árképzésünkben a másik szempont a tervezési módszereink és a technológia, amit alkalmazunk. Ahhoz, hogy a legjobb minőséget biztosítsuk (ami mellnagyobbításnál a legszebb, legtermészetesebb és egyénre szabott végeredményt jelenti), s a legkorszerűbb szakmai metodikát meg tudjuk valósítani, rengeteg munkaóra-ráfordítás szükséges a technikák elsajátításához vagy kifejlesztéséhez. (pl. amerikai, vagy brazil klinikákon történő elsajátításához, drága kongresszusok látogatásához.) A beépített anyagok, az implantátum és pl. a varrófonalak is nagyon drágák.

Az árazásunk kapcsán fontos elmondani, hogy a metodikánk, a minőségi előírásaink és az ehhez mért technológiai standardok leginkább a magas igényeket támasztó páciensekhez vannak igazítva. Ez azt jelenti, hogy az olcsó mellnagyobbítást keresők számára mi néha drágák vagyunk. Ez egy adottság, a tervezési és “minőségi módszertanunkból” adódik, amibe sok minőségbiztosítási elem van beépítve. Bízom benne, hogy egy személyes konzultáción látja majd, és elismeri árképzésünk okait is. Ha úgy érzi, hogy eljönne egy konzultációra, akkor javaslom, jelentkezzen be, nagy örömmel állunk rendelkezésére!

A konzultációkhoz ajánlom szíves figyelmébe a mellplasztikával kapcsolatos információkat kategorizálva és rangsorolva tartalmazó aloldalunkat: drpataki.hu/mellplasztikainfo.


Ami a képek alapján az Ön speciális esetét érinti:

A megküldött – egyébként igen jó minőségű – képek áttekintése után Doktor úr által elmondottak egy részét összefoglalva próbálunk Önnek segíteni a jövőre nézve:

“Az amit Ön leír – sajnos nem először hallok ilyenről – teljesen szürreális és szakmaiatlan, hiszen a történetben nincs felelős orvos (talán plasztikai sebész sem), nincs precíz vizsgálat és Önnek nincs választási, döntési lehetősége. Külföldi műtét miatt a garanciák megléte is erősen kétséges.”

Az Ön esetében valószínűleg egy anatómiás implantátum lenne ideálisabb a cél eléréséhez, mint egy kerek, mert szebb, természetesebb eredményt adhat, főleg nagyobb implantátum választása esetén.

Doktor úr másik meglátása az, hogy az alsó pólusok annyira alulfejlettek, hogy nem elegendő az alacsony, de még a közepes projekció sem, elképzelhetően magas, vagy extra magas implantátumra van szüksége, ahhoz hogy egy formás, természetes hatású mellet érjünk el.

A képek alapján a rövid bimbó-kulccsont távolság, nagyon feszesnek tűnő bőr és kötőszövet, kis izomfedés stb. nehezen teszi lehetővé a nagy implantátum alkalmazását. A megküldött mintaképek alapján Ön nagyobbat szeretne, mint amekkorát általában ez az anatómiailag adottság enged. Ilyen beültetés lehetséges, de nem az átlag implantátummal, eltérő implantátummal, melynek beültetése orvosilag tökéletesen precíz és alapos műtéti technikát, nagy gyakorlatot, szakmai felkészültséget igényel.

Különböző texturált (érdes felszínű) implantátumok közül lehet választani, az egyéni anatómiát, szöveti viszonyokat, az egyes felszínek által nyújtott előnyöket figyelembe véve.‎ Ha az anatómiai határok fölé kívánunk menni, elvileg lehetséges, de vékony testalkatú hölgynél előnyösebb lehet ennek a speciálisan texturált implantátumnak az alkalmazása – Önnél is ez kerülhet kiválasztásra.

Az Ön esetében valószínűleg speciálisan formázott és felszínű, drágább anatómia implantátumra van szükség. Vannak egyszerűbb és alacsonyabb árfekvésben beárazott anatómiai implantátumok is. Azonban az anatómiai implantátumokból is egy ritkább, különlegesebb formájú lehet szükséges, hogy az a méretet (mérettartományt), melyet Ön kiválasztott úgy lehessen behelyezni, hogy melle ne magasan a nyakában legyen.

Az Ön műtétjéhez – nem utolsósorban a méret – és helyaránytalanság, a mellkasi aszimmetria és speciális anatómiai viszonyok (valamint az anatómiai viszonyokat meghaladó kívánságok) miatt ultrahangos szike alkalmazása javasolt, amellyel a megfelelő üreget (a rendelkezésre álló kis hely miatt) a “legszövetkímélőbb” módon lehet preparálni.

Sosem javasolunk nagy implantátumot ilyen testalkatú (vékony szövetek) hölgyeknek, hacsak nem ez a vágya. A vékony testalkatú hölgyek mellnagyobbítása mindig kompromisszumokat hordoz, hiszen a páciensek egy része az anatómiai határok fölé kíván menni, így az implantátum széle tapintható lehet.

Pontos mérések és az Ön elképzelése (annak Ön általi kommunikálása és Doktor úr (vagy egy másik plasztikai sebész) “dekódoló” képessége) segíti a jó megoldás megtalálását. Az egyéni anatómiai helyzetnek (mellkasának) és szöveti vastagságának megfelelő implantátum a természetes eredményekhez valószínűleg anatómiás formáját, de praktikusan elvileg (nyilván vannak határok), szinte bármilyen mellformát el lehet érni a rendelkezésre álló 1000 feletti méretből és formából, ha azokat pontosan, megfelelő technikával ültetjük be. Ezeknek a modalitásoknak a technikai nehézsége és az ára változhat.

Nagy előrelátást és jó kombinációs készséget igényel az implantátum méretének, formájának, felületének tökéletes kiválasztása az adott szöveti (adott esetben vékony, kevés terhet bíró szövetek) viszonyoknak megfelelően. A cél a tartós elégedettség (esztétikai és funkcionális élmény) és az Ön egészsége. (Ez esetben az, hogy az a helytelen választással ne befolyásoljuk azt hátrányosan.)

Kizárólag prémium minőségű implantátummal és élettartam-garanciával dolgozunk.

Kívánom, hogy javaslataink után – amennyiben “körbenézett”-, találja majd meg azt a kollégát és helyet, ahol megkaphatja azt a beavatkozást, amiről álmodott és ami hozzásegíti Önt is a kiegyensúlyozott, pozitív életminőség változást elősegítő mindennapokhoz.

Amennyiben minket választana, úgy egy előzetesen egyeztetett időpontban természetesen állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel kívánok szép hétvégét!


Végül homonyik Sándor dalából idéznék Doktor úr kérésére:

“Csillag voltál, azt mondják, s nem vigyáztunk rád…. Játszottál és játszottak veled.”

(Az egészségükkel nem szabad játszani! )

Molnár Csilla Szépségkirálynő emlékére:

Homonyik Sándor – Álmodj, királylány

“Annyi mindent elvesztettél már,
míg rád virradt a nap, mikor győzni tudtál.
Úgy indultál őszintén, tisztán,
de hosszú volt az út, s talán túl sok a sár.
Csillag voltál, azt mondják, s nem vigyáztunk rád.
Egy lélegzetnyi boldogság, ennyi volt tán,
ez volt az élet!

Játszottál és játszottak veled.
Sok gyöngyként pergő szó, hamis bók hová lett?!
Lásd, önmagad is elveszítetted,
még azt is feledted, hogy szerettél, s szerettek!
Ránk nézel egy fényképről, a szemed titkot rejt;
egy titkot, melyet többé már nem sejthet meg,
nem fejt meg senki…

Álmodj, királylány, ahogy a mesében, oly békén!
Álmodj, királylány, az is álom volt, hogy éltél!
Nekünk is álom vagy ma már!…
Hmm…Álmodj hát…Álmodj hát…

Álmodj, királylány, ahogy a mesében, oly békén!
Álmodj, királylány, az is álom volt, hogy éltél!”

Üdvözlettel,

Krisztina

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.