fbpx

Mellnagyobbításról más igazolás TB támogatáshoz?

2018-12-13

Kedves Doktor Úr! Mindenképp szeretnénk személyesen beszélni doktor úrral, nyilván meg is vizsgálná feleségemet. Fura ezt itt leírni, de neki nagyon kicsi a melle, tehát az tényleg inkább helyreállítás, mint nagyobbítás.... Engedélyt fogunk kérni a műtétjéhez, a mellnagyobbítást vagy itthon, vagy külföldön TB-re szeretnénk elvégeztetni. A probléma az, hogy - valamilyen okból - a rendszer csak a kisebbítő műtétet finanszírozza, a nagyobbítót nem. Azaz a műtét "lepapírozásakor" (pl. számla) erre mindenképp utalást kell tenni, azaz, hogy kisebbítő jellegű volt a beavatkozás. Mindezeket telefonon elmondtam a kolléganőknak, kérték, hogy írjam le mailben is. Mellékelten küldöm a 2 fényképet. Doktor úrnak egy külön papírra írt, orvosi szakvéleményt kell adnia, amit én majd zárt borítékban kell, hogy továbbítsak a megfelelő szolgálathoz, az engedélykérés mellékleteként. Kérem, hogy doktor úr a pszichológiai mozzanatra fókuszáljon, semmiképp sem az esztétikára, de ez a képek alapján nem lesz nehéz, szerintem. Továbbá meg kéne említenie azt is, hogy ilyen beavatkozást a magyar TB nem támogat. Szívesen elmegyek személyesen is a dolumentumokért. Üdvözlettel, László


dr. Pataki Gergely

Kedves László!

Sajnos a válaszunk – mint ahogy a telefonban is elmondtuk – nem pozitív, miután a beavatkozás pontos típusát a kórházi zárójelentéssel megegyezően kell megadni minden biztosítónak.

Ez pedig egy kizárólagos orvosi dokumentum a későbbiekre tekintettel, ebben csak a valós diagnózis és a valós ellátás szerepelhet, precíz részletességgel. Bármilyen pénzügyi bizonylaton is így kell feltüntetni.

A körte az körte, az alma az alma – még szódásüvegen keresztül nézve is.

Egy páciens állapotáról jó szívvel csak személyes és alapos orvosi vizsgálat után adható korrekt vélemény, mi most mégis szoros kivétellel ettől eltekintünk.

Megtekintettük a fotókat, s ami ezek alapján megállapítható, az az, hogy nem áll fenn mellfejlődési rendellenesség és jelentős aszimmetria.

Sajnos sem etikai, sem jogi, sem orvosi vonatkozásában, sem társadalmi igazságosság tekintetében nem tartjuk vállalhatónak, hogy a műtét bármilyen európai országban a társadalombiztosítási keretek között való elvégezhetőségét bármilyen formában támogassuk, és ezt véleményünk szerint nem fogja más épeszű plasztikai sebész sem támogatni.

Szívesen segítünk majd adott esetben egy konzultáción tanácsainkkal a műtéti megoldás tekintetében. Bármilyen kérdése volna a későbbiekben, keressen bizalommal.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.