Mellnagyobbító műtét előtti kérdések

2018-09-06

Kedves Doktor Úr! Két hét múlva fogja elvégezni a régóta dédelgetett álmom, a mellnagyobbítást. A tegnapi konzultáció óta felmerült pár kérdésem. 1. A műtét napján várhatóan a menstruációm kb. 3 napján leszek. Ez befolyásol- e valamit, hogy készüljek? 2. A műtét napjától számítva 1 hónap szabadságot vettem ki. Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgozom, tehát szükségem van kezemre, erőkifejtésre a kezelésekhez. A vélemények között olvastam, hogy a nagyobb implantátum behelyezésénél, belső felvarrással kombinálva hosszabb gyógyulási időre van szükség. Az én esetemben ez hogy fog alakulni előreláthatólag? Egy hónap után vissza tudok menni dolgozni, vagy számoljak esetlegesen több gyógyulási idővel? 3. A belső felvarrás pontosan a mellállomány mely részében történik, fog-e okozni kívülről látható elszíneződéseket az első időszakban, amennyiben igen, ez mennyi idő alatt regenerálódik? Amikor az implantátum cserére kerül sor, akkor a belső felvarrást is ismételni kell, vagy ez minden estben függ a szövetek állapotától? 4. Jól emlékszem, hogy a Polytech Mesmo felszínű implantátum behelyezésére van nagyobb esély? 5. Kb. mikortól térhetek vissza a flamenco táncórákra, (ami sok kopogással és karmunkával is jár)? 6. Előkészületként a mellizmot nyújtom, járok masszázsra, és erősítem a mély hátizmokat, nem végzek mellizom gyakorlatokat. Javasolt még ezenkívül más felkészülési mód a műtét előtt? 7. A tervezett méret D kosárnak felel meg? Szeretném, ha ez testmagasságomhoz és vékony testalkatomhoz arányos, esztétikus, természetes hatást keltő legyen. 8. A szoptatás alatt bekövetkező mellnagyobbodást a szövetek még bírni fogják ennél az implantátum méretnél? Nem fog megrepedezni a bőr, túlzottan megnyúlni? 9. Szeretnék rendelni pluszban még egy posztoperatív melltartót. Nagyon köszönöm a segítséget! Üdvözlettel, Evelin


PMA
Kedves Evelin!
Engedje meg, hogy kérdéseire Pataki doktorral egyeztetve alább írjam a válaszokat:
1. 
A műtét napján a menstruációm kb. 3 napján leszek. 
Ez befolyásol- e valamit, hogy készüljek?
 
A menstruáció 3. napja nem befolyásolja ezt a műtétet.
 
2. 
A műtét napjától számítva 1 hónap szabadságot vettem ki. 
Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgozom,  tehát szükségem van kezemre, erőkifejtésre a kezelésekhez. 
A vélemények között olvastam, hogy a nagyobb implantátum behelyezésénél, belső felvarrással kombinálva hosszabb gyógyulási időre van szükség.
Az én esetemben ez hogy fog alakulni előreláthatólag? 
Egy hónap után vissza tudok menni dolgozni, vagy számoljak esetlegesen több gyógyulási idővel?
 
Alapvetően az egy hónapos felépülési idő bőven elegendő az implantátummal és belső felvarrással történő mellnagyobbításra, amennyiben nem történik semmi probléma a felépülés alatt.
 
3.
A belső felvarrás pontosan a mellállomány mely részében történik, fog-e okozni kívülről látható elszíneződéseket az első időszakban, amennyiben igen, ez mennyi idő alatt regenerálódik?
Amikor az implantátum cserére kerül sor, akkor a belső felvarrást is ismételni kell, vagy ez minden estben függ a szövetek állapotától?
Nem okoz elszíneződést, ez a széles mellizom felső része és a bimbó mögötti terület (mellállomány) közelítését jelenti néhány belső öltéssel az Ön esetében. A varrat a bőnyék (mellállomany bőnyéje és az izombőnye) majd közötti virtuális térben történik.
A szövetek állapotától függ, hogy milyen valószínűséggel és milyen mértékben kell majd egy csere esetén később egy újabb művelettel belső vagy külső felvarrást végezni. Mivel a belső felvarrás a szövetek állapotát és helyzetét stabilizálni hivatott műtéti lépés, ezért valószínűsíthető, hogy jóval kevesbé ereszkedik meg a mellállomány és később kisebb valószínűséggel vagy kevesbé intenzíven kell egy ilyen műtetet elvégezni.
 
 
4. 
Jól emlékszem, hogy a Polytech Mesmo felszínű implantátum behelyezésére van nagyobb esély?
 
Igen, a Mesmo felszínt fogjuk előnyben részesíteni Önnél. Ez egy ultrasensitív mikrotexturált réteggel ellátott koheziv szilikongélt tartalmazó implantátum.
 
5.
Kb. mikortól térhetek vissza a flamenco táncórákra, (ami sok kopogással és karmunkával is jár)?
 
A legvalószínűbb esetben körülbelül egy hónap elteltével lehet visszatérni fokozatosan a flamenco táncórákra. Gyógytornát a második héttől, tornát, futópadon gyaloglást, bizonyos jogagyakorlatokat már a harmadik héttől végezhet. A kontroll vizsgálatok során Doktor úr mindent el fog mondani, hogy mit lehet és mit nem lehet fizikailag csinálni, illeszkedve egyéni gyógyulási sebességéhez.
 
6. 
Előkészületként a mellizmot nyújtom, járok masszázsra, és erősítem a mély hátizmokat, nem végzek mellizom gyakorlatokat. 
Javasolt még ezenkívül más felkészülési mód a műtét előtt? 
 
A mellizom nyújtás helyes a mellnagyobbítás előtti időszakban, viszont nem szabad túlzásba se vinni a mellizmokra történő testmozgást.
Javasolt par nap rápihenés, C vitamin es cink szedése, hogy az immunrendszerét megtámogassa a műtét előtt.
 
7. 
A tervezett méret D kosárnak felel meg? 
Szeretném, ha ez testmagasságomhoz és vékony testalkatomhoz arányos, esztétikus, természetes hatást keltő legyen. 
 
A tervezett méret a konzultación elmondottak alapján erős “C” méretnek felel meg.
 
8. 
A szoptatás alatt bekövetkező mellnagyobbodást a szövetek még bírni fogják ennél az implantátum méretnél? Nem fog megrepedezni a bőr, túlzottan megnyúlni?
 
A kérdése a bőr túlzott megnyúlásáról individuális, attól is függ, hogy a terhesség alatt mennyit hízik, de nem láttunk még olyan esetet, hogy megrepedezett volna a bőr az implantátum hatására, a hason jellemzőek inkább a terhessegi striák.
9. 
Szeretnék rendelni pluszban még egy posztoperatív melltartót. 
 
A speciális tervezesű plusz melltartót az első kontroll vizsgálaton megtudja vásárolni, fekete és fehér színben elérhető a rendelőnkben.


Bármilyen kérdése adódna még, keressen bizalommal!

 

Zita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.