Mellnagyobbítás után kettős kontúr

2012-06-07

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja volt mellnagyobbító műtétem, ami után 1,5 héttel az egyik mellemben kialakut a kettős kontúr.Orvosom (próbálta) 1 hónappal a műtét után korrekciózni (centrális felvarrással) sikertelenül.Nem akarok többet visszamenni hozzá, mert egyáltalán nem bízom már benne.Inkább fizetnék, csak legyenek végre szépek.Utána olvastam, h mitől alakulhat ki a kettős kontúr, de h nálam miért alakult ki arra sajnos nem tudtam rájönni. Van valami mód a kettős kontúr eltüntetésére/korrigálására? Köszönöm.Üdv:Zsuzsa


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A mellimplantátum feletti eredeti mirigyállomány néha annyira megereszkedik – általában az évek előrehaladtával-, hogy így (dupla) kettős kontúrú mell alakul ki. (Az angol kifejezés: double bubble) Izom alatti implantátumoknál és nagyobb, lazább mirigyállományú pácienseknél ez valamivel gyakoribb, mivel a jobban kitapadt implantátum és mellizom által alkotott egység felett megereszkedik a mell. Ebben az esetben a valódi mellszövet és az izommal borított implantátum is kirajzolódik-külön kontúrral.

A jó megoldást esete válogatja. Lehet rétegváltás (izom alatti implantátum esetén, izom fölé helyezés, ill. izom feletti implantátum esetén, izom alatti “zseb” kialakítása), lehet adott esetben mellfelvarrás, az implatátum méretének , esetleg formájának megváltoztatása, vagy a felsoroltak kombinációja.

A double bubble ritkán a beavatkozást követő néhány nap ill. hét után is kialakulhat, de jóval gyakoribb testsúlyváltozással vagy terhességgel összefüggésben létrejött mellállomány megereszkedésnél.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.