Mellplasztika, bimbókicsinyítés

2013-11-28

Tisztelt Doktor úr! Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy a melludvaraim méretén javítsak. Nem zavaróan nagyok, de mégis egy nő önbizalmának jót tesz, ha tökéletesen szépnek látja melleit, és nekem ehhez egy kisebbítő műtét lenne szükséges. A párom bogarat tett a fülembe, hogy ennek is ugyanolyan veszélyei lehetnek, mint egy komolyabb mellplasztikának és, hogy ez csak felesleges pénzkidobás lenne, de elszántam magam. Az elkövetkezendő hónapban szeretnék is felkeresni egy orvost, de gondoltam előtte megkérdezem Öntől, hogy mire számíthatok, mert nem akarom azt sem, hogy az orvosom rábeszéljen valamire (sajnos az egyik barátnőm így járt). Milyen hosszú a gyógyulási időszak, mekkora a kockázat, stb.?


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A bimbóudvar méretcsökkentő műtéte során egy megtervezett körgyűrű alakú területet metszünk ki a bimbóudvar külső részéből, vagy a ebből és a környező bőrből is (“körkörös mellfelvarrás”) Ehhez speciális többrétegű varrástechnika, a műtét utáni kötéstechnika és speciális melltartó viselése ad segítséget.
A varrástechnika olyan korszerű szövetkímélő varróanyagok többrétegű használatát jelenti, melyeket nem kell kihúzni, azok a bőr felszíne alatt hosszútávon, teljes felszívódásukig biztosítják a minél vékonyabb heget hagyományos varratszedés kellemetlenségei nélkül. Ezen kívül biztosítják a feszülésmentesítést. Ritkán nem felszívódó fonalat és szövetragasztót is használunk.

A műtét eredménye nagymértékben függ a kimetszett bőrterület szélességétől és a létrejött feszülés (téraránytalanság ) nagyságától, az alkalmazott technikától, a felhasznált anyagoktól, valamint a szövetek, az egyén gyógyulási hajlamától.
A műtét pontos végeredménye nehezen megjósolható, a bimbó hajlamos az újraszéthúzódásra és kitágulásra.

A műtét után 3-6 hetet várni kell azzal, hogy ez a terület kisimuljon. A műtét után sokáig -még a külső varratok eltávolítása után is – szükség van külső feszülésmentesítésre, speciális ragasztócsíkok és kötéstechnika alkalmazásával.

A bimbókicsinyítést mindíg egy kör alakú heg kíséri, ez a heg lehet majdnem észrevehetetlen, de lehet “csúnya” kitágult is.

Legrosszabb esetben -létrejött zavaró hegek esetén- lehetséges a hegek újrakimetszése vagy a hegek tetoválása is.

A műtét mindenképpen kisebb általános kockázattal jár mint egy mellfelvarrás, vagy egy mellnagyobbítás, azon kívül helyi érzéstelenítésben is elvégezhető. A speciális rizikók (szövődmények) közé tartozik a fent említett hegesedés és “újraszéthúzódás”, valamint a ritka részleges érzészavar.

További információkat a www.drpataki.hu valamint a www.esztetika.hu honlapon talál.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.