Mellplasztika, implantátum cseréje

2013-11-18

Tisztelt Doktor úr!Július 2013. 11-én volt egy mellplasztikám egy 385 köb centis allegrán tipusu implantátumot cseréltünk ki mert picit le fogytam és meg ereszkedett a mellem, a mütét közbe kiderült hogy volt egy tok zsugorodásom is söt dupla tok zsugorodás.Most egy 615-ös kerek van bent és nem sokára kell mennem a fél éves kontrollra.Viszont ahogy meg gyógyult megint nagyon le ereszkedett.Az lenne a kérdésem hogy olyan van mivel újak az implantátumok ki venni fel varratni és ezeket az implantátumokat vissza rakni mert viszont már ennél nagyobb köbcentit nem szeretnék.Köszönöm válaszát üdvözlettel Sz.Bea.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Az ilyen nagy implantátum gyakran megereszkedik, főként ha nem tapad ki és nem izom alatt van. Mi ilyen méretekben implantátum csere esetén szinte kizárólag izom alá helyezzük az új implantátumot és polyurethan borítású implantátumot alkalmazunk a kitapadás elősegítésére.
Az implantátumok felett fel lehet varrni a mellét, ha azonban kivennénk a tokból, ugyanazt az implantátumot nem célszerű visszatenni, legalább is több szakmai protokoll szerint nem. (ennek több, itt nem részletezendő oka van)
Mi is azt valljuk, hogy ha valamit az élő szervezetből eltávolítunk, azt nem tesszük vissza.
Ezért azt javasoljuk, hogy implantátum eltávolítás nélkül varassa fel a mellét amennyiben megereszkedett, de egyébként a méretével elégedett lenne.
Tájékozódhat még itt is: www.drpataki.hu/implantatum-csere

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.