fbpx

Mellplasztika 50 fölött

2020-07-01

Tisztelt Doktor Úr! 51 éves, egészséges nő vagyok, viszont a mensturációm most kezd rendszertelenné válni, minden egyéb változókori tüntet nélkül. Hosszú tervezgetés és vágyakozás után szeretném rászánni magam a mellnagyobbító plasztikai műtétre. Kérdésem, hogy ebben az életkorban egyáltalán "szabad"-e még ilyen jellegű műtétet vállalni, illetve mennyivel növeli meg az életkor pl. a tokzsugorodás, vagy bármilyen más kockázati tényező veszélyét? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Bea


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Természetesen szabad, szinte bármely életkorban, és Ön még sok szempontból fiatal. A jelen kor 50-esei a korábbi évtizedek 40-esei, nyilvánvalóan lassabban öregszünk. A test és a lélek harmóniáját nem szégyen esetleg idősebb korban sem plasztikai műtéttel támogatni. A világ első szilikonimplantátumot kapott hölgyének 3 mellműtétje (cserék) volt, és implantátumát messze 80 felett is büszkén viseli.

Egészséges egyénnél az életkor nem kockázati tényező, pl. a tokzsugorodásnál, vagy bármilyen más műtétspecifikus szövődményi lehetőségnél, sőt a zsugor és gyulladás valamivel kevésbé gyakrabban fordul elő 50 felett. Ez az immunrendszer változásával magyarázható. Egyes véralvadászavarok, szív, tüdő és aggyal kapcsolatos szövődményes valamivel gyakrabban fordulnak elő idősebb műtötteknél, de kockázati tényező veszélye csak enyhén magasabb, ráadásul prevencióval p.l. trombózis jó eséllyel kiküszöbölhető.

Nagyon sok 50 feletti nőnek helyeztünk be priméren implantátumot, és volt olyan páciensünk, akinek ezt követően tért vissza néhány évre menstruációja, vagy menstruációjának rendszeressége. Az önbecsülés növekedése, a magabiztosság, a testi-lelki összhang nyilván nem csak az immunrendszerre, hanem a hormonrendszerre is hat.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.