fbpx

Mellaszimmetria, csőmell

2012-06-16

Üdvözlöm! Az én kislányom most lesz 17 éves. A problémánk az, hogy nem szimmetrikusak a mellei és a jobb oldali melle pedig csőformájú. Egy életvidám szép lányom van és ez komoly problémát okoz a lelkében és szégyell levetkőzni még a lányok előtt is. Elmentünk plasztikai sebészhez és kikértük a véleményét, de az ár amit kérnek számomra megfizethetetlen.Tudom, hogy a műtétet 18 éves kor előtt el sem végzik. A kérdésem az lenne, hogy van-e arra mód, hogy ebben az esetben a TB támogatja az ilyen beavatkozást.


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Megértem lánya és az Ön gondjait. Az asszimmetrikus emlők pubertáskorban súlyos lelki panaszok okozói lehetnek. Az emlő helyreállításaként szóba jövő plasztikai sebészeti helyreállító műtéteket a TB finanszírozza (emlőrekonstrukció). Általában bonyolultabb, ideális eredményt sokszor több lépcsőben adó műtéti típusok. Felmerül a saját szövettel történő pótlás, az implantátum, a sajátzsír töltés is, egyenként vagy kombinációba, mint szimmetrizáló módszerek.

A műtét tervezésénél nem napra a korhoz, hanem a mell kifejlettségéhez fontos igazodni. Így van olyan eset, hogy 17 évesen is elvégezhető.

A műtétet saját finanszírozásban magán plasztikai sebésznél vagy TB-re lehet végeztetni.

Tekintettel arra, hogy hosszú várólisták vannak, azt javaslom, hogy mielőbb vegye fel a kapcsolatot egy közfinanszírozott plasztikai sebészeti osztállyal, ahol gyermek plasztikai sebészetre is van lehetőség. Ilyen az általam vezetett ambulancia is a János Kórházban.

Szívesen segítünk magánintézményünkben (www.plasztikai.hu – Premium Plasztikai Sebészet) is, ezért amennyiben úgy gondolja, kérem keressen emailben vagy telefonon !

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.