Mellplasztika egyszerre orrműtéttel

2015-05-11

Tisztelt dr.Pataki doktor ! Azzal a kéréssel, fordulok Önhöz, hogy szíveskedjen néhány kérdésemre válaszolni plasztikai műtétekkel kapcsolatban. Ami érdekelne,az a mell és orrplasztika: A mellplasztika kohéziv szilikon géllel: Lehet-e hónaljalatti vágással? Vagy ha mell alatt, akkor ultrahangos szikével? Lehetséges-e egyszerre végzeni az orrműtéttel? Nagyon szépen köszönöm válaszát előre is! Üdvözlettel: Polónia


PMA

Kedves Polónia !

Részletes tanácsot természetesen szóban adnánk, így arra bíztatom, hogy jöjjön el egy konzultációra Pataki doktorhoz.

Alább természetesen megválaszoljuk kérdéseit:
Ma elsősorban kohezív szilikon géllel töltött implantátumokat használunk a plasztikai sebészetben.
A behelyezés legjobb és legbiztonságosabb módja a mell alatti áthajlási redő, ezen kívül speciális esetben lehetőség nyílik hónalji metszésből történő behelyezésre is. Az ultrahangos szike alkalmazása nem függ a behelyezés lokalizációjától, mi lassan két éve minden mellimplantációnál ultrahangos szikét használunk, mely jóval szövetkímélőbb. ( link: http://www.drpataki.hu/tokeletesebb-metszes-tokeletesebb-heg-xxi-szazad-… )
A mellplasztikát gyakran végezzük az orrplasztikával kombinálva.

Ha műtétre kerül sor, általában dual plane (részlegesen izom alatt) technikát vagy multiplane technikát igyekszünk alkalmazni.
A multiplane-technika nagyon hasonló mellnagyobbítási technika, mint a dual-plane technika, mely során az implantátum túlnyomó részt izom alá, kisebb részt a mellállomány alá kerül közvetlenül. A mellet az anatómiai sajátosságok figyelembe vételével belül több síkban alakítjuk és újraformáljuk (multiplane reshaping). Szövetmanipulációt végzünk, mely során az izomzatot oldalt (kívül és belül) csak elvékonyítjuk, de nem vágjuk teljesen át. A szélesebb izompilléreken a mirigyállományt speciális szövetkímélő formában választjuk le és helyezzük a mellkasi izomzathoz képest optimális helyzetbe (feljebb vagy/és középre). A multiplane-technika előnyei: a rippling illetve az implantátum láthatóvá válásának alacsonyabb kockázata főként vékonyabb, kis mellekkel rendelkező nőknél. A mell alakja hosszabb ideig stabilabb marad. Alacsonyabb a tokzsugorodás előfordulási gyakorisága. A mell ultrahangot vagy mammográfiát kevésbé zavarja, megkönnyíti.

Alkatának megfelelő implantátum választható méret, forma és pozíció választással. Kizárólag prémium minőségű implantátummal és élettartam garanciával dolgozunk. (Amerikai vagy német implantátumot javaslunk). Kórházainkban a kerek és az anatómiás implantátumoknál szóba jövő 130 ill. 720 féle méret és forma nagyjából mindegyike áll rendelkezésre.

A mellnagyobbításról itt olvashat még:
http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

Az alábbiakban és a csatolt file-okban további információkat talál, amiket a műtét előtt szoktunk felvilágosítás jelleggel küldeni. Remélem segíti a bővebb tájékozódást!
Amennyiben bármilyen információra szüksége lenne, írjon, hívjon!

Amennyiben konzultációra jönne kérjük, hogy a mellékelt adatfelvevő lapot (anamnézist) töltse ki, és küldje vissza e-mailünkre a konzultáció előtt!

Tisztelettel,

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.