Mellplasztikai műtét után

2013-01-05

Tisztelt Doktor úr! 3 héttel ezelőtt volt mellnagyobbító műtétem.2 héttel ezelőtt megtörtént a varratszedés is,közben egy leszorítót is viselnem kellett 2 hétig és a sebész mindent rendben talált.Pár nappal a varratszedés után viszont mindkét mell alatt elkezdett váladékozni.Elmentem a sebészemhez,aki azonnal összevarrta az elvékonyodás miatt szétszakadt bőrt.A kérdésem csak annyi,hogy mitől lehetséges az,hogy ennyi idő után szétválik a heg(elvékonyodás miatt)és kell -e attól tartanom,hogy esetlegesen ismételten szétválik és megint össze kell varrni? Előre is köszönöm a válaszát Tisztelettel


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Javaslom, hogy mindenben fogadja el és kövesse választott plasztikai sebésze tanácsait, ez is a szép eredmény egyik előfeltétele.

Informálódhat még honlapomról is: http://www.drpataki.hu/mellplasztika

Mellnagyobbításnál rendkívül ritkák a szövődmények, de mint minden műtétnél itt sem teljesen kizártak.

Nagy valószínűséggel a sebben felületesen keletkezett sebváladék és ez akadályozta a teljes sebbgyógyulást. Orvosa kitisztította ezt, a sebszéleket összevarrta és ezzel, nagy valószínűséggel a probléma meg is oldódott.

Kis valószínűleg a savós folyadékgyülem távozott. Ilyen folyadékgyülem kisebb nagyobb mértékben minden műtétnél előfordulhat. Amennyiben szövetei normális állapotban vannak, mellnagyobbításnál, helyes műtéti technika alkalmazásánál a bőr szétszakadás valószínűsége és váladékozás minimálisra tehető. A savós folyadékgyülem egyik indikátora a drén.
Mellnagyobbításnál az esetek 95%-ban a pácienseim egy éjszakára drént kapnak, mely másnap reggel többnyire fájdalommentesen, könnyen eltávolítható.

Orvosa minden bizonnyal mindent megtesz a biztonság és a a szép eredmény érdekében.
Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.