Mellplasztika után kifehéredett mellbimbó

2018-06-06

Kedves Doktor úr! Az asszisztens hölggyel történt telefonbeszélgetésemnek megfelelően, ezúton szeretnék tanácsot kérni Öntől, egyébként pedig, kedves ismerősöm, akin 6 hete hajtott végre kombinált mellplasztikai műtétet-ajánlotta Önt. Éppen ma 11 hete volt nekem is kombinált mellpalasztikai beavatkozásom. Ez a 2. ilyen jellegű operációm volt, előzőleg 5 éve estem át rajta, csak sajnos újra megereszkedtek az emlők. A saját mirigyállományom is tekintélyes, először 365 cc , most 250 cc méretű implantátum lett behelyezve. Az elsődleges problémám. -amellett, hogy nem azt a formát kaptam, amit szerettem volna-hogy nagyon ki van fehérdve a mellbimbó udvara. Az első műtét után nem emlékszem, hogy lett volna ilyen mértékű elváltozás. Az orvosom azt a választ adta, hogy napoztassam, majd attól pigmentálódik, nekem ez kicsit furcsán hangzik, legyen szíves -amennyiben ideje engedi- véleményt mondani róla! A formát illetően az a gondom, hogy a mell alul már most meg van nyúlva, számomra fontos lett volna az áthajlási redő, hogy ne lógjon rá a mellkasra, bordára. Állítólag vékony a bőröm és nem vagyok fiatal, ezért ez megoldhatatlan. Ön lát erre megoldást? Mellékelve küldök fotókat. Köszönettel, Kinga


PMA
Kedves Kinga!
Köszönjük, hogy írt nekünk!
Pataki doktor véleménye az, hogy elsősorban egy személyes vizsgálat szükséges, de sajnos jelenleg kapacitás hiányában ez nem tud megvalósulni.
A hegek elfogadhatósága és elfogadása a mellfelvarrás és az implantátum kombinációjának legnagyobb kérdése (a második legfontosabb a bőrköpeny kifogástalan 3D rámodelláltsága a mell mélyebb szöveteire és ezáltal az implantátumra).
A kifehéredett rész a bimbó alatt és körül: az heg és a műtét velejárója – esetleg nem ritka sebgyógyulási zavar, sebszéthúzódás eredménye //Egyéni mértékben pigmentálódik és megjelenése attól függ, hogy a heg milyen mértékben szélesedik ki!// A friss heget nem lehet napoztatni. Később, fél év múlva lehet, de ez nem biztos, hogy kellő mértékben hat a hipopigmentált hegre.
A hegekről az alábbi linkre kattintva tud bővebben tájékozódni:
https://drpataki.hu/mutetek-kezelesek/hegek-kezelese
A későbbiekben a hegtetoválás jó megoldásnak tűnhet.
Gyakran ez sem teszi elfogadhatóvá a páciensnek a heget: hegkimetszés vagy újra felvarrás jöhet szóba ebben az esetben.
Üdvözlettel,

Zita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.