fbpx

Mellplasztika után közelebb álló melleket szeretnék

2017-09-10

Tisztelt Doktor Úr! Egy éve volt mellnagyobbító műtétem (Mentor szilikonnal), de nem vagyok elégedett az eredménnyel (melleim túl távol állnak egymástól) és az egyik hegem sem gyógyul rendesen. Az akkori orvosom szerint ez természetes, de más szakember véleményére is kiváncsi lennék. Köszönettel: Dóra


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Amikor az anatómiai határok megengednék, a “szélesen, egymástól távol álló” és így nem esztétikusan elhelyezkedő mellek egyik leggyakoribb oka az, hogy a választott implantátum mérete túl kicsi, másik leggyakoribb oka, hogy a széles mellizom (és az az alatti, implantátum befogadására kialakított zseb) nem kerül megfelelően felpreparálásra, kialakításra, igy ez koncepcionális vagy technikai hiba is lehet.

De mi van akkor, ha anatómiailag vagy esztétikailag nincs lehetőség biztonságosan közeli mellek kialakítására ? Pacientúrámra ez nem annyira igaz, de tudom, hogy sok nő nagyon közeli melleket szeretne, még akkor is ha ez nem mindig a legtermészetesebb esztétikájú….

Nem minden mellkasi és melltípusnál oldható meg a mellek tartós közeli állása, illetve ha meg is oldható, az olyan kompromisszumokat követel Öntől, szöveteitől és plasztikai sebésze lelkiismeretétől, hogy nem érdemes belemenni.

A széles szegycsontú és szélesen és erősen tapadó mellizmokkal, emellett laza bőrrel rendelkező hölgyeknél pl. különösen veszélyes lehet az implantátumokat forszírozottan közel tenni egymáshoz.

Normál (texturált kerek) implantátum izom fölé helyezésével azt kockáztatjuk, hogy a mell hamar megereszkedik, a szövetek gyorsan elvékonyodnak és ennek számos következménye lehet (korai tokzsugorodás, rippling, bottoming out stb… ezen kifejezések pontos magyarázatát Mellplasztikai szószedetünkben találja.)

Van olyan helyzet, (pl. kifutón vagy egyéb helyeken dolgozó modelleknél különleges kérés lehet az anatómiai adottságok ellenére), hogy minden rendelkezésre álló módszerrel, de még a biztonságosság talaján maradva megpróbáljuk elérni a mellek nyugalmi helyzetben lévő közelállását (mely nem csak pl. push-up melltartóval érhető el). Ennek elérésére dönthetünk kivételesen izom fölé, mirigy alá (vagy izomhártya alá történő behelyezés mellett, de ilyenkor majdnem mindig “szivacsborítású”, úgynevezett poliurethan implantátumot használunk. Precíz technikával az izom felett közelebb helyezhetőek az implantátumok, azonban a szélük mindíg kitapinthatóbb lesz.

Javasoljuk, hogy tekintse át a lehetőségeket plasztikai sebészével, vagy más plasztikai sebésszel.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.