fbpx

Mellplasztikai műtét után mit lehet, mit nem lehet

2020-04-02

Tisztelt Doktor Úr! Mellnagyobbítást szeretnék implantátummal és abban kérném a segítségét, tájékoztatását, hogy a műtétet követően mire számíthatok, hogy tudok ismét munkába állni, sportolni, stb. Megtenné, hogy segítene válaszaival? Összeírtam felmerült kérdéseimet, melyek a következők: - A karjaimat milyen mértékben mozgathatom közvetlenül a műtét után? - Zuhanyozni meddig nem lehet? - Milyen pozícióban aludhatok? Hasamon meddig nem fekhetek? - Sportolni mikortól lehet? Karjaimat erősíteni? - Jógát, valamint konkrét nyújtógyakorlatokat mellre mikortól végezhetek? - Mikortól terhelhetem magam a megszokott mértékben? - Mikor mehetek vissza dolgozni? - Mikortól masszírozhatok? - Szükséges jegelni a melleimet? - Napozni lehet műtét után? Várom megtisztelő válaszát. Hajnalka


dr. Pataki Gergely

Kedves Hajnalka!

Köszönjük, hogy írt nekünk.

Kérdéseire a következő válaszokkal szolgálhatunk, azzal kapcsolatosan, hogy mire számíthat a mellplasztikai műtét után.
A karjait egy hétig vízszintes fölé nem emelheti. A műtétet követően 1 hétig nem zuhanyozhat.
Háton történik az alvás, esetleg egy párnát behelyezhet az egyik lapockája alá 45 fokban, hason 2-3 hónapig sajnos nem fekhet.
Sportolni 3-4 hét után lehet, amennyiben normál mellplasztikai műtéten esett át, de ez lehet individuális is, mert függhet a szövetei minőségétől.
Nagyjából 3-4 hét után végezhet jóga- illetve nyújtógyakorlatokat, gyógytornát viszont 1,5 hét után már javaslunk.
A megszokott terhelést 6-8 hét után lehet elkezdeni.
Amennyiben irodai munkát végez, úgy 2 hét után újra elkezdhet dolgozni, azonban fizikai munka esetén 6-8 hétig még kímélnie kell magát, ide tartozik a masszázstevékenység végzése is.
Műtétet követően ajánljuk a jegelést, mert természetes gyulladáscsökkentő.
Napozás a beavatkozás után 2-3 hónap múlva lehetséges, de a heget ekkor még le kell takarni, mert az UV sugárzás károsíthatja, fél év múlva már a heget is érheti napsütés, természetesen napvédő krém (50-es faktor) alkalmazása javasolt.

A mellplasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban további részletes információkat itt olvashat.

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.