fbpx

Mommy makeover és hasplasztika árak

2016-11-15

Kedves Doktor úr! Nagyon köszönöm a konzultációs lehetőséget. Meggyőzött, hogy a szülés után nekem erre a műtétre van szükségem. Köszönöm, hogy lelkiismeretesen válaszol mindenre, ezt nem kaptam meg mindenhol, ahol voltam. A gond az az, hogy más árat beszéltünk telefonon asszisztensével augusztusban, és ehhez képest más, drágább kalkulált árat kaptam. Miért lehet ez ? Nem lehetett tudni előre, hogy mire számítsak ? Milyen módon kalkulálják az árat Önök hasplasztikánál és a mellbe történő zsírvisszatöltésnél ? Szeretném megérteni, amennyire lehetséges ! Bíztam benne, hogy meg tudjuk csinálni a műtétet a Doktor úrral, de megnövekedett árat anyagilag sajnos nem tudjuk most vállalni. Később próbálok majd jelentkezni, ha életem úgy alakul. Nagyon köszönöm a segítségedet és Doktor úr segítségét is! Üdv, Clara


PMA

Kedves Clara !

Mindannyian megértjük a helyzetből eredő tanácstalanságát ! Ugyanakkor doktor úr buzdítására részletes magyarázatot is szeretnénk adni.

Szóban is elmondtam, hogy árat hasplasztika esetében Doktor úr csak személyes konzultáció során tud mondani, és hozzávetőlegesen árat kapott egy átlagos nehézségű műtéthez. A végleges ár más lett, mivel az elénk táruló feladat is jobban körvonalazódott. Szinte egy komplett body-contouring lett a feladat.

A nagyobb árváltozást az okozta, hogy fotók segítségével nagyon nehezen lehet megmondani, hogy pontosan mi az elvégzendő feladat, mely mennyi időt vesz például igénybe a műtét. Nem lehet megállapítani egy fotón „keresztül”, hogy szükség van-e a technikailag nehéz izomvarratra is, vagy például azt, hogy milyen hosszú a hasplasztika metszése.

Nyilván időben és árban is más egy mini, egy midi, egy teljes szinte körkörös hasplasztika esete, rectus-izomvarrattal és multiplex zsírleszívással. A műtéthez számos régióban (8 tenyérnyi helyen) elvégzendő zsírleszívások költségét is hozzá kell sajnos kalkulálni. A rizikóanalízis is fontos, hiszen egy korábban tüdőembóliát elszenvedett páciens sem műthető bárhol, mivel intenzív osztályos  elhelyezhetőségnek kell lennie a közelben. Ez szintén nem teszi lehetővé, hogy csökkentsünk meghatározott árakon.

A hasplasztika és a jelentős kiterjedésű területen elvégzendő zsíreszívás mellett Ön sajátzsír-visszatöltést is szeretne a melleibe.

Ezek speciális igények, és lehetőségek, melyeket speciális tudással, műszerezettséggel és körülmények között lehet elvégezni, így biztosítható a rizikómentes műtét és az utókezelés.

A plasztikai sebészeti ellátás nem vethető össze egy kozmetikai kezeléssel, az előbbinél alkalmazott anyagok igen drágák, a plasztikai sebészeti képzés ráadásul évtizedes folyamat.

Lehetetlen feladat minden páciens számára érvényes pontos árat adni látatlanban, főként hasplasztika ügyében. Az árak tájékoztató jellegűek, melyek pl. egyéb tényezőktől, korábbi műtét(ek) esetleges szövődményeinek nehezítő tényezőitől, alapbetegségektől is függenek. Azért is lehetetlen még csak tájékoztató jelleggel is árat adni az ilyen kombinált hasplasztikai műtétekől látatlanban, mert az egy nagyságrenddel is különböző lehet az adott esetben szükséges megoldás módszerétől függően.

Nem adható pontos ár a pácienssel való megbeszélés előtt, mert ez a páciens kívánságaitól, a szükséges műtét elemeitől és azok időbeni hosszától függ,  az pedig többek közt alapos vizsgálattól függ és a páciens számára a tükör előtt feltett kérdésekre adott válaszaiból állapítható meg véglegesen . Pl. Hasplasztikánál mindössze az lenne megadható látatlanban, hogy mennyibe kerül egy átlagos midi- vagy köldökáthelyezéses hasplasztika, de a konkrét ár az csak a konzultáció során derül ki.

A plasztikai sebészeti klinikák árai a világon mindenhol nagyon változatosak. Általában véve elmondható, hogy a páciensek szeretik összehasonlítani a plasztikai sebészetek árlistáit. Ez természetes igény, de szinte lehetetlen és igen sok tévedés forrása lehet. Az egyik ok, hogy az egyes árlista nehezen összehasonlíthatók, mert nem tudni, hogy mit jelent az olyan általános meghatározás, mint „hasplasztika” vagy „mellfeltöltés, mellnagyobbítás”, az egyes sebészeteken. A tévedések egyik oka, hogy nem biztos, hogy az a módszer adja számára az ideális eredményt, amit ő kiválasztott egy listáról (Pl. sima zsírleszívás).

Ezekre a műtétekre is többféle módszere van, a leggyakrabban végzett, meglehetősen szerény és rövidtávú eredményű, egyszerű beavatkozástól kezdve a korszerű, tartós eredményt adó, esztétikailag a maximumot hozó műtétig. Tehát két hasplasztika közt is igen nagy különbségek lehetnek, nem csak az esztétikai eredmény minőségében, de az ezzel összefüggő módszerek közt is. Ez olyan, mintha fürdőruhák árait hasonlítanánk össze, amiben a kínai piac egyszezonos termékei és a márkás termékek is benne vannak.

A plasztikai sebészeteken lehetnek rejtett költségek is. Fontos tudni, hogy mi mindent tartalmaz az ár részletesen. Tartalmazza-e a kontrollokat és hány évre pl. egy implantátum esetében?

Plasztikai sebészeti árak kialakításánál a hazai és nemzetközi szakmai életben elfogadott módszert alkalmazzuk, mely szerint az orvos munkája nem érhet kevesebbet, mint a beültetett anyagok ára. Továbbá benne van a garancia is, melyet pl. egy ismert orvos cége adhat.

A zsírleszívással kombinált hasplasztika nem egyszerű eljárás, számos veszélye is lehet, pláne jelentős rizikófaktorok mellett. Javasoljuk, hogy hasonlítsa össze az árakat és az ellátás minőségét több helyen és döntsön majd adott időben belátása szerint.

Doktor úr reméli, hogy döntést tud hozni egy nálunk vagy egy másik helyen elvégzendő műtét mellett, mert egy jól elvégzett hasplasztika igen nagy életminőség változást eredményezhet.

Reméljük, hogy adott esetben egyszer pácienseink között üdvözölhetjük!

Üdvözlettel:

Edit

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

Edit

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.