fbpx

Mommy Makeover: mellplasztika és hasplasztika egyszerre?

2018-05-15

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy Ön vállal-e mellfelvarrást implantátumos nagyobbítással és hasplasztikát egyidejűleg, egyetlen altatás alatt? Mennyire kockázatos ezt a két nagy műtétet egyszerre végeztetni? Inkább ajánlaná külön-külön a két operációt? Ha igen, mennyi idő elteltével? Hány napos kórházi tartózkodás szükséges egy ilyen kombinált beavatkozásnál és mennyi idő alatt lehet visszatérni a normál életvitelhez? Van önöknél lehetőség személyi kölcsön igénybevételéhez? Egyáltalán nagyságrendileg mennyibe kerülhet egy ilyen dupla beavatkozás? (Diastasis rectis-em van, 3 nagy súlyú gyermeket szültem és immár 5.éve szoptatok, a melleim megereszkedtek és asszimetrikussá váltak). Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Márta


dr. Pataki Gergely

Kedves Márta!

Először is gratulálunk a gyermekeihez! A leírtak alapján Ön egy ún. Mommy Makeovert, azaz kifejezetten édesanyáknak szánt „beavatkozáscsomagot” szeretne a terhesség és a szoptatás nyomainak korrekciójára, a testi-lelki harmónia helyreállítására.

Kérdése jogos és egyéni mérlegelést igényel.

A mellnagyobbítással kombinált mellfelvarrás és a hasplasztika egyetlen műtét során, tehát „egy ülésben” is elvégezhető, amennyiben az előzetes kivizsgálás során mindent rendben találunk Önnél. Feltétele a teljes egészséges állapot, dohányzásmentesség és a viszonylag vékony testalkat, mely a műtét méretét (munkaterületet) limitálja és standard műtétet tesz lehetővé.  Általában ilyen műtétet két lépcsőben végeznek a kollégák Európában (így Magyarországon is),  míg az Egyesült Államokban nagyon gyakori a “3” műtét egy lépcsőben történő elvégzése.

Két lépcsőben érdemes elvégezni, ha jelentős zsírfelesleget is kellene eltávolítani, ha nagyméretű implantátumról van szó, ha egyéb kiegészítő műtétek is szükségesek, vagy ha bármilyen oknál fogva fokozott rizikó valószínűsíthető.

Kizárólag megfelelő háttérrel rendelkező intézményben lehetséges ilyen műtétet végezni.

Amennyiben egyszerű (primer) mellnagyobbításról van szó, illetve egy “midi” (köldökátültetéssel nem járó) hasplasztikáról (ez is “Mommy makeover”), akkor egy ilyen műtét egyben bevállalható.

A fenti eset (valószínűleg teljes hasplasztika + implantátum felvarrással) – az Ön esete – azonban egyéni mérlegelést igényel és ha nem felel meg a kritériumoknak (leegyszerűsítve: a műtét minden részeleme standard egy relatív vékony, inkább bőrfelesleggel rendelkező nő esetében), akkor két külön műtétben érdemes elvégezni.

A kombinált beavatkozásokról általában elmondható:  Mivel exkluzív magánkórházi környezetben dolgozunk, prémium kategóriájú eszközökkel és berendezésekkel, illetve nagy gyakorlattal és naprakész szaktudással, így  beavatkozások egyidejű elvégzése – pusztán a műtéti kockázatok miatt – nem ellenjavallt. Tény azonban, hogy a plasztikai sebész részéről mindenképpen fokozott figyelmet és szakértelmet igényel egy ilyen operáció, ezért javasoljuk, hogy kizárólag olyan orvoshoz forduljon, aki már releváns tapasztalatokat szerzett kifejezetten kombinált műtétek, így a “Mommy Makeover” területen.

Egy ilyen összetett plasztikai műtét után 1-2 éjszakát szoktak kórházban tölteni a pácienseink. Két hét pihenés mindenképpen javasolt az optimális gyógyuláshoz, utána fokozatosan vissza lehet térni a normál életvitelhez a 6. hétre. Az eredmény látványos és azonnali, a szervezetnek azonban regenerációra van szüksége, amihez az orvosi utasítások betartásával – pl. speciális posztoperatív melltartó és haskötő viselésével, illetve szilikontapasz használatával – ideális körülményeket kell teremteni.

A műtét során a mell formáját, feszességét, szimmetriáját; valamint a hasfal funkcióját és esztétikumát is helyreállítjuk.

Az ár függ attól, hogy pontosan milyen méretű, formájú és borítású implantátumot sikerül közösen kiválasztani a személyes konzultáció során, illetve attól is, hogy mennyire kiterjedt hasplasztikára van szükség. Klinikánk a prémium minőséget szem előtt tartva a közepes árkategória felső harmadába tartozik.

Az egyes beavatkozásokról itt olvashat bővebben:

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.