fbpx

Mommy Makeover: mikor?

2016-09-11

Kedves Doktor úr! Jövô héten szülök. Szeretném a megereszkedett melleimet megműttetni ,és a hasammal is lesz valószínűleg teendő. Mikor kereshetem fel konzultàciòra? Üdvözlettel: Niki


dr. Pataki Gergely

Kedves Niki!

Gratulálunk a kisbaba születéséhez.

Konzultálni bármikor lehet, de akkor érdemes, amikor már látjuk, hogy “mit lehet vagy kell tenni”. Javaslom, hogy a szoptatást befejezését követően kérjen időpontot az ITT található elérhetőségek valamelyikén.

Bármilyen kismama-helyreállító műtétet (mellplasztika, hasplaszika, vagy akár a kettőt együtt), legkorábban szülést követő 5-6 hónappal (ha nem szoptat a hölgy), vagy szoptatás esetén, a szoptatás befejezését követően 3-4 hónappal lehet végezni. Ennek az a legfőbb oka, hogy akkor áll vissza a hormonok által megváltozott szövetek elaszticitása, terhelhetősége. Ha már a terhesség alatt megereszkedett a melle, akkor az nehezen áll vissza magától, s elképzelhető, hogy az esztétikus helyreállításhoz implantátumra, esetleg mellfelvarrásra (vagy a kettő kombinációjára) lesz szükség.

A hassal kapcsolatban viszont nem érdemes még a plasztikán komolyabban gondolkodni addig, ameddig nem látjuk, hogy mennyire húzódhat vissza.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.