Nagy mell, könnyített súlyú B-Lite mellimplantátum

2016-12-17

Kedves Doktor Ur ! 4 evvel ezelott volt a 2.mellmutetem. Jelenleg 700cc nagysagu eurosilicone implantatum van bent. Kb 1 evvel ezelott futas utan a bal mellemben fajdalmat eszleltem. Sajnos ez a fajdalom mindig jelentkezett edzes utan. Elmentem ultrahangra, ahol kiderult, h egy keves viz van az implant kirul ott ahol a fajdalmat eszleltem. Megbeszeltuk a Doktor novel, h par honap mulva ismet megnezzuk. Az edzest abbahagytam, gyulladascsokkentoket kezdtem szedni.8 honap mulva ismet visszamentem a vizsgalatra. Sajnos az eredmeny a kovetkezo lett: " Bal oldalon az implantatum kornyezeteben a belso negyedek teruleten 4-5 mm szelessegu, az also negyedek teruleten 3 mm szeles, ill. a felso negyedek teruleten 1-2 mm szelessegu folyadekgyulem lathato." Allitolag a szervezetem nem akarja befogadni az implantatumot... Az lenne a kerdesem, h ha nem mutetem meg, akkor ez a folyadek egyre tobb lesz, es az egeszsegemre is hatassal lesz, vagy egyszer csak meggyogyul? Ha megmutetem, es kicserelik egy mas fajtaju implantatumra, mi arra a biztositek, h az ellen nem fog kuzdeni a szervezetem? Raadasul ez is es az elozo is betokosodott. Nagyon koszonom a segitseget!!!!!! Udv, Viki


PMA

Kedves Viktória!

Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését.

Egy 700 köbcentis (vagy grammos) francia Eurosilicon implantátum nem tartozik a könnyű és kicsi implantátumok közé, ezért súlyánál fogva a környező szövetekre, a mellszövetre, az izomszövetre és az implantátum körül kialakult tokra komoly hatást fejt ki. Ez az implantátumfajta ráadásul nem tapad ki az azt körülölelő szövetekhez.

A hatás a szöveti folyadékgyülem-képződésben és a tokzsugorodásban mutatkozik meg. Amennyiben ezek nem súlyos fokúak, tehát például a folyadékgyűlem csak néhány köbcenti (néhány milliméter az ultrahangon), illetve a tokzsugorodás esztétikai és egyéb panaszt nem okoz (első fokú), akkor a mellek félévenkénti kontrollja és a megerőltető edzések abbahagyása elegendő.

Az implantátumok többsége körül (hasonlóképpen mint egy izületben) folyamatosan képződik folyadék, de ez fel is szívódik: a termelt és a felszívott mennyiség egyenlő arányban van egymással. Gyakran a fokozott fizikai igénybevétel hatására (pl. rúdtánc, vagy pacientúránkban: versenyszerű tenisz) képződik túl sok folyadék, és ezzel a felszívódás nem tud lépést tartani.

Ezen kívül különböző fehérjék, bakteriális derivátumok (törmelék, lebontási anyag) is feldúsulhatnak a folyadékban, vagy baktériumok is megtelepedhetnek az implantátum környezetében, fokozva a folyadékképződés és a tokzsugorodás lehetőségét és fokát. Ilyenkor az implantátum cseréjére, az üreg kitisztítására, a tok részleges, vagy teljes eltávolítására, tiszta szöveti viszonyok teremtésére lehet szükség. Adott esetben a tok, az implantátum helyének, és/vagy a mell bőrköpenyének szűkítésére (mellfelvarrás), is szükség lehet.

Ha cserére van szükség, és az implantátum izom felett volt (de nem 700-as, mert azt nagyon nehéz izom alá helyezni), akkor pozícióváltással izom alá érdemes helyezni, érdemes felületet váltani (pl. poliuretán bevonatú implantátumot választani, mert az a környező szövetekhez kiatapad és nem csúszkál a jövőben) .

Lehet, hogy érdemes átgondolni egy kisebb, esetleg anatómiás implantátum és a mellfelvarrás kombinációját is.

A nagy méretű (oversize) implantátumoknál, mint az Öné – amennyiben hasonló méretet szeretne megtartani, esetleg nagyobbra módosítani – érdemes lehet egy a közelmúltban piacra került, könnyített súlyú (és sajnos nem olcsó) implantátum beültetési lehetőségének átgondolása is. (B-Lite mellimplantátum)

További érdekességek a Mellplasztikainfo aloldalunkon!

Amennyiben személyesen szeretne konzultálni a lehetőségekről, kérem keressen minket telefonon.

Üdvözlettel:

 

Rita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.