fbpx

Szájaszimetria megszüntetése

2011-09-07

sztelt doktorúr! szájasszimetria megszüntetésére van valami módszer? a bal oldali szám vastagabb mint a jobb. ez a bajom. de a feltöltésről olvasok de ott asszimetria korrigálásáról nem esik szó. milyen mütéttel lehetne ezt megoldani? egyszer töltettem szilikonolajjal de attól még asszimetrikusabb lett:-( mit javasolna?a szilikonolajat kivágatni nem szeretném.amugy csomós de már 5 éve az.az mellé be lehet tölteni más anyagot vagy nem keverhetők az anyagok? VAGY MILYEN MÁS MEGOLDÁS VAN? utcára sem merek most már menni lassan ugy zavar. üdv Naty


dr. Pataki Gergely

Kedves Naty !

Van megoldás, de az Ön esetében bizonyára nem egyszerű ! Sajnos sokaknak vannak hasonló problémáik.
A száj hyaluronsavval (teljesen természetazonos anyag) való feltöltése során korrigálni lehet az asszimetriát, úgy hogy az egyik oldalba többet töltünk, vagy máshova asszimetrikusan töltjük.
Műtéti eljárások is léteznek: a szájnyálkahártya kivételével belülről, ill. a száj mozgási (vagy tartási) asszimetriáját szálbehúzással ill. botox-al lehet kezelni. (Ez a két utóbbi eljárás minimál invazív plasztikai sebészet keretein belül)
Ön szilikonolajjal töltette a száját korábban, ami jelen tudásunk szerint igen káros következményekkel járhat és tilos. Közép és hosszútávon szinte mindíg csomósodás és hegesedés az eredménye. Sajnos ennek ellenére még a mai napig elérhető ez a beavatkozás.
Azt, hogy milyen módszerrel, vagy milyen módszerek kombinációjával lehet Önnek segíteni, egy személyes vizsgálat (esetleg fotók) alapján tudnám eldönteni.

Remélem segíthettem !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.